Slik åpner du flaskene uten opptrekker

Er vinopptrekkeren borte? Her er tre smarte løsninger.

Ja, det virker Du kommer langt med en sko. Foto: Fratmustard/YouTube
Ja, det virker Du kommer langt med en sko. Foto: Fratmustard/YouTube Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er nyttår, og klokken tolv i natt sprettes det nok flere flasker boblevin enn på noen annen dag i året. Før champagnen sprettes, er det imidlertid gjerne andre edle dråper som skal nytes til maten.

Skal du lage kalkun? Hvorfor ikke prøve å ta den i oppvaskmaskinen?

Musserende vin har den fordelen at man kan åpne flasken med bare hendene. Stadig flere vinprodusenter går over til skrukork, og det finnes etter hvert også mange gode viner på kartong. De fleste flaskene har likevel fortsatt en eller annen form for kork som skal trekkes opp. Og det er gjerne litt med opptrekkere, som med penner og reflekser. Enten har du ti, eller så er alle borte.

Skulle du befinne deg i den ulykksalige siste situasjonen på årets siste dag, er det imidlertid ingen grunn til å fortvile. Her er et par alternative triks:

Verktøykassen

Har du ikke en egen drillinnsats til å åpne vin, kommer du ganske langt med selv den enkleste verktøykassen. Alt du trenger er hammer og skrujern - og en skrue.

Se her:


Bruk skoen!

Man tager hva man haver, og omtrent uansett hvor lite du måtte ha for hånden, så har du en sko. Videoen under er på fransk, men det er vist så greit at du ikke trenger å forstå hva han sier:


Her kan du selvfølgelig også bruke et håndkle eller lignende, men en sko med god demping er ekstra skånsom mot flasken, slik at den ikke knuser når du slår den mot veggen.

Øse og kjøkkenhåndkle

Vil ikke korken ut, kan du prøve å ta den inn. Her viser Food Mob bites hvordan du gjør dette på en mest mulig skånsom og sølefri måte:


Drill den åpen

Fikk du Bosch IXO Vino-skrutrekkeren til jul? Den kan være lett å glemme, fordi den er så stor at den havner i verktøykassen eller boden.

Vi har tidligere testet den, og her kan du se hvordan det gikk:


Korken satt godt i den flasken vi testet, så når vi brukte en litt kraftigere drill, gikk det enda lettere.

Se video, og les hele testen her: Bosch IXO Vino

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer