Slapp av

Her er sommerens fineste og sløveste interiørmote. >>> BILDESPESIAL: Se de herlige hengekøyene

- Babyen sover i en hengekøye over sengen vår, sier Anna, en meget bereist småbarnsmor over et cafebord. - Den er veldig flott og vi kjøpte den i Guatemala.

Det er da DinSide skjønner at hengekøye er blitt en hipp interiørsak som også er avslappende og deilig...

Brukt av mange

Av de tingene de grusomme spanske konkvistadorene hadde med seg hjem fra Amerika, var det blant annet en seng som var til å henge opp, og som slutter seg om kroppen: hengekøyen.

Noen kilder oppgir at det var mayaene som stod bak denne oppfinnelsen: De brukte fibrer fra det såkalte hamak-treet. Og det var i Antillene at Christofer Columbus så hengekøyen for første gang. Denne sengen var en praktisk innretning for de europeiske sjøfarerne. Senere brukte den søramerikanske frigjøringsmannen Simón Bolivar (1783—1830, kjempet mot spanierne i Sør-Amerika) ifølge en av sine mange biografer, hengekøya, som seng og arbeidsstol; herfra skrev han brev og organiserte operasjoner.

Om historien kanskje ikke er sann, så er i hvertfall hengekøya både deilig å ligge i, og flott å se på. Og på en enkel bybalkong så pynter den opp og koster mindre enn vanlige balkongmøbler.

På balkongen, i hagen eller på stranda. Hengekøya er like stilig som praktisk. Denne er fra Trimogtrivsel.no Foto: Trimogtrivsel.no
På balkongen, i hagen eller på stranda. Hengekøya er like stilig som praktisk. Denne er fra Trimogtrivsel.no Foto: Trimogtrivsel.no Vis mer


>>> BILDESPESIAL: Se de herlige hengekøyene

Forsidebilder: Shoporama.no og Trimogtrivsel.no

AKTUELT: