<strong>MILLIONGEBYR:</strong> Verisure og Sector Alarm har fått varsler om milliongebyr fra Konkurransetilsynet. Foto: Verisure
MILLIONGEBYR: Verisure og Sector Alarm har fått varsler om milliongebyr fra Konkurransetilsynet. Foto: Verisure Vis mer

Boligalarm

Skyhøye gebyrer til boligalarmselskaper

Konkurransetilsynet mener Verisure og Sector Alarm driver ulovlig samarbeid om salg av boligalarmer og har ilagt selskapene gebyrer på flere hundre millioner.

Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 18. juni med kommentar fra Sector Alarm.

Konkurransetilsynets foreløpige vurdering er at Verisure AS og Sector Alarm AS, som er de største boligalarmaktørene i Norge, har samarbeidet om å ikke selge boligalarmer til hverandres kunder ved dørsalg i perioden mellom 2011 og 2017.

Verisure har fått varsel om gebyr på 784 millioner kroner og Sector Alarm må ut med 424, 8 millioner kroner. Ulikheten i gebyrstørrelsen skyldes at foretakene har ulik omsetning.

Konkurransetilsynet mener de to selskapene har delt kunder i det norske boligalarmmarkedet mellom seg.

– Denne saken har stor betydning for de to selskapenes boligalarmkunder i Norge, siden de kan ha betalt for mye for sin boligalarm. Markedsdeling er en svært alvorlig form for konkurransekriminalitet, og gebyrene som nå er varslet underbygger dette, sier konkurransedirektør Lars Sørgard.

– Skuffet

Verisure sier de er skuffet over vurderingen fra Konkurransetilsynet

– Vi opplever tøff konkurranse i markedet og det har vært situasjonen i hele perioden tilsynet har vurdert. Vi er uenig i Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger, sier pressesjef Glenn Støldal i Verisure i Norge.

– Nå skal vi studere Konkurransetilsynets brev grundig før vi sender et detaljert svar tilbake, sier han.

– Overrasket

Sector Alarm er svært overrasket over Konkurransetilsynets foreløpige vurderinger og den varslede størrelsen på gebyret som tilsynet overveier å ilegge selskapet.

– Vi har hatt god dialog med Konkurransetilsynet i denne prosessen, men det er først nå vi får tilgang til detaljene i saken og tilsynets vurderinger. Vi vil nå gå grundig gjennom varselet og deretter inngi vårt tilsvar slik at alle fakta i saken kommer fram, sier advokat Håkon Cosma Størdal i advokatfirmaet Wiersholm, som representerer Sector Alarm.

Konkurransetilsynet understreker at det ikke er truffet endelig vedtak i saken.

– Partene vil nå få mulighet til å komme med sine merknader til varselet, før det eventuelt treffes et vedtak i saken, sier Amundsen.

Fristen er satt til 2. september i år.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer