Med bøyelige og små hjelpere kommer du til selv på trange steder. Foto: Brynjulf Blix
Med bøyelige og små hjelpere kommer du til selv på trange steder. Foto: Brynjulf Blix Vis mer

Skrutrekkere som kommer til over alt

Det finnes mange alternativer når lange skrutrekkere ikke kommer til.

Publisert
Sist oppdatert

Den vanlige skrutrekkeren er ikke lenger det eneste verktøyet du kan bruke når du skal skru. Skal du skru stort, langt eller mye trenger du elektrisk hjelp, og her finnes det mye å velge mellom. Enten du trenger en liten maskin som passer i hånden eller en superkraftig slagtrekker som klarer alt - mulighetene er mange.

I blant er det håndverktøy som må til, fordi det ikke er plass til elektriske verktøy. Som regel er det plass til en skrutrekker, eller en skrunøkkel hvis vi snakker om muttere, men noen ganger er heller ikke det mulig.

Test av proffdrill til overkommelig pris

Når det ikke er plass

Det finnes heldigvis mange typer verktøy, og etter at man gikk over til bits og piper har utvalget eksplodert. Nå får du bits til alt som kan skrus eller har vært skrudd, og det finnes også et utall av verktøy til å holde bits eller piper.

Til elektrisk skruverktøy finnes det flere løsninger som gjør at man kommer til på vanskelige steder. I noen tilfeller er det tilstrekkelig at man kommer til fra en annen vinkel. Da finnes det vinkeladaptere med 1/4-toms bit og bitfeste i hver ende.

Skrutrekkere som kommer til over alt


Skrutrekkere som kommer til over alt


Du får også kjøpt små skrumaskiner med ekstra adaptere, en for skruing i vinkel og en eksentrisk for å komme tett inntil en vegg.

Skrutrekkere som kommer til over alt


Drillen som gjør det tøft å lage mat

Håndverktøy

Men noen ganger er det ikke en gang plass til vanlige skrutrekkere. Da må man ty til spesialløsninger, og de finnes!

Du får bitsholdere som du kan holde inne i håndflaten, eller med et par fingre. De har innebygd skralle slik at du kan skru ved å vri hånda fram og tilbake. Eller omvendt.

Skrutrekkere som kommer til over alt


Det finnes også holdere til piper som fungerer på samme måte, i forskjellige størrelser.

En helt annen løsning er skrutrekkere med bøyelig skaft. Slike finnes med forskjellige adaptere, både 1/4" holder til bits og holder til små piper.

Skrutrekkere som kommer til over alt


Hvor får du kjøpt dette?

De håndholdte skrallene har vi ikke sett her i landet, vi har kjøpt dem i USA. Du får dem i mange varianter på ebay, det er bare å søke på "mini handle palm ratchet" så dukker det opp mange tilbydere.

Bosch Ixo får du kjøpt over alt, men ikke alle har alle kombinasjoner. Settet med to forsatser finner du på nett blant annet hos Elfa.

Wolfcraft får du hos Clas Ohlson og mange bygge- og jernvarehandlere.

Bøyelige skrutrekkere får du mange steder, vi fant våre på Biltema.

Praktisk oppbevaring: Slik lagrer du verktøyet ditt

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer