<B>SLIK OG SLIK:</B> Men du bruker ikke knapper for å regulere denne skrutrekkeren. Foto: Black & Decker
SLIK OG SLIK: Men du bruker ikke knapper for å regulere denne skrutrekkeren. Foto: Black & DeckerVis mer

Skrutrekker med gyroskop

Black & Decker kutter ut knappene og vil at du skal bruke håndleddet.

Hadde det føltes like tilfredsstillende å vise fingeren til en annen bilist hvis du simpelthen trykket på en knapp, istedenfor å simpelthen løfte hånda og vippe ut langfingeren? Nei. Det er som å klaske på røret med en mobiltelefon. Det er noe som mangler.

Black & Deckers nye batteridrevne skrutrekker følger nesten det samme prinsippet, men bare nesten.

Les flere saker om verktøy her!

Gyro-kontroll

4.0v Max Gyro ruller av tunga med samme eleganse som en kunstløper som plutselig treffer et stykke sandpapir på isen, og den ser ikke så oppsiktsvekkende ut ved første øyekast. Men på innsiden finner vi et gyroskop, som gjør at brukeropplevelsen blir litt annerledes enn vanlig.

VRI HÅNDA: Gjør du det mot venstre, roterer skrutrekkeren mot venstre - og tilsvarende mot høyre.
VRI HÅNDA: Gjør du det mot venstre, roterer skrutrekkeren mot venstre - og tilsvarende mot høyre. Vis mer

Gyroskopet har fått sine femten minutter med berømmelse gjennom den eksplosive utbredelsen av smartmobiler de siste få åra, og er enkelt og greit fortalt et instrument som
beregner en gjenstands plassering i rommet. De som har spilt bilspill på mobilen der en beveger mobilen mot venstre for å styre mot venstre, og motsatt for å styre mot høyre, vet hva vi snakker om.

Det er denne teknologien Black & Decker har bygget inn i skrutrekkeren på bildet over.

Ny skrutrekker? Se hvilken du bør velge

Vri på hånda

Istedenfor at du trykker på knapper for å regulere hastigheten og retningen på rotasjonen, beveger du simpelthen på hånda. Vrir du den en kvart omdreining mot høyre vil skrutrekkeren stramme skrua, og vrir du den tilsvarende mot venstre vil 4.0v Max Gyro snu rotasjonsretningen, og skru ut skruen. Ønsker du å øke bithastigheten vrir du simpelthen hånda enda litt mer mot høyre - eller altså venstre hvis du skal fjerne en skrue.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bitstykket kan rotere med en hastighet på opptil 180 omdreininger per minutt.

Skrutrekkeren har også et dedikert LED-lys i fronten, som lyser opp arbeidsområdet. Black & Decker hevder at batteriet er kraftig nok til å holde på en lading i opptil 18 måneder.

Skrutrekkeren blir tilgjengelig på det amerikanske markedet i november for rundt 40 dollar (cirka 240 kroner med dagens kurs). Det er foreløpig uvisst om den også kommer til Norge.

Du kan se flere bilder av 4.0v Max Gyro her.

VRI HÅNDA: Gjør du det mot venstre, roterer skrutrekkeren mot venstre - og tilsvarende mot høyre.