Skrell hvitløken på få sekunder

Du trenger ikke knote i evigheter med skallet. Slik fjerner du det på 1-2-3.

 Foto: Elisabeth Dalseg
Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I videoen over viser Anette Fjelleng Hansen fra Matprats sommertrikspatrulje hvordan du kan skrelle en hvitløk på få sekunder. Alt du trenger er en gryte med lokk og en tørr hvitløk. Og resultatet er overbevisende!

– Det fungerer best om skallet på hvitløken er skikkelig tørt og sprøtt, forklarer Fjelleng Hansen.

Er du lei av å fjerne hvitløksrester fra hvitløkspressen, bør du kanskje droppe den voldsomme ristingen. For det er mye lettere om du lar skallet på kløften sitte på, før du presser.

Det finnes også mange andre smarte måter å gjøre det på, og vi har selvfølgelig testet alternativene til hvitløkspressen.

Se flere triks fra Matprats sommertrikspatrulje:

  • Smart når du skal skjære cherrytomater
  • Genialt grillspydtriks
  • Slik kjenner du hvor godt biffen er stekt