Lær deg triksene for å bli en god boligselger. Bilde: <A HREF="http://home.c2i.net/angelshag/mainpage.htm" target="_top">Anne Angelshaug</A>.
Lær deg triksene for å bli en god boligselger. Bilde: Anne Angelshaug.Vis mer

Skole for boligselgere

Skal du selge bolig, men vet ikke helt hvordan? Bruk vår skole for boligselgere, og få svar på spørsmålene dine.

Hvis du er eier av en bolig, har du trolig vært gjennom kjøpeprosessen tidligere. Sist helg lanserte vi den nye boligkjøpsskolen. Nå flytter vi oss til den andre siden av bordet, og presenterer skolen for deg som skal selge bolig.

Er tiden inne for å skifte ut leiligheten med en ny og større bolig? Her er våre råd til deg som skal ut i salgsmarkedet.

Pusse opp?

Mange boligselgere kaster seg rundt like før salget for å pusse opp boligen. De regner med at de vil få igjen for strevet i form av økt salgspris. Men er det sikkert at oppussing lønner seg? Nei, sier ekspertene, men gir samtidig sine råd til hvilke former for oppussing som kan lønne seg.

Selge selv?

De fleste som selger bolig, lar en megler gjøre hele jobben. Det er sikkert praktisk, men det kan også bli dyrt. Finnes det noe alternativ? Ja, med litt bistand fra profesjonelle, lar det seg faktisk gjøre å selge boligen selv. Les vår utførlige guide.

Gratis verdivurdering

Før du legger boligen ut for salg, er det greit å få vite hvor den ligger i prissjiktet. De aller fleste meglere utfører gratis og uforpliktende verdivurdering. Vi har testet meglernes verdivurdering, og fant ut at resultatet var sprikende.

Under verdivurderingen er det mange meglere som også gir deg et kostnadsfritt overslag over prisen de tar for å selge boligen.

La megleren svette

Har du lagt til side tanken på å selge boligen selv? I så fall må du begynne å jakte på den billigst mulige megleren. Vår test viser at du sparer hele 10.000 kroner på å velge riktig megler.

Synes du at megleren tar seg klekkelig betalt for en lett jobb? Hva med å la megleren svette for deg? Avtaler du stigende provisjon, altså at megler tjener mer jo mer du får for boligen, kan det hende megleren gjør en ekstra innsats.

Visning med stil

Etter at valg av megler og annonsering er overstått, er det tid for visning. De fleste legger visningen til helgene, men meglernes råd er faktisk å legge boligvisningen midt i uka.

På visningsdagen gjelder det å gjøre boligen så attraktiv som mulig. Les derfor våre 10 bud for boligsalg.

Husk at du som selger har opplysningsplikt overfor kjøper.

På den sikre siden

Sover du dårlig om natta med tanke på alle kravene kjøper kan komme med etter at salget er overstått? Med eierskifteforsikring sikrer du deg mot slike krav. Vår test viser at det er penger å spare på å velge riktig forsikring.

To lån?

Kanskje har du kjøpt ny bolig, samtidig som det tar lenger tid enn du trodde å få solgt den gamle. Du sliter kanskje med betaling på to boliglån samtidig? Ikke fortvil! Bankene lover nemlig å finne en fornuftig form for mellomfinansiering. Lykke til!