Skandiabanken er først ute

Men Nordea er best på rente akkurat nå.

Publisert
Sist oppdatert

Saken oppdateres fortløpende.

Umiddelbart etter rentemøtet sendte Skandiabanken ut pressemelding om at de setter ned renten med det samme som Norges Bank, nemlig med 0,50 prosent.

Nye rentebetingelser for innskuddslån i Skandiabanken blir gjeldende fra og med fredag 22. mai, for nye og eksisterende kunder.

Beste boliglånsrente hos Skandiabanken blir etter dette 3,35 prosent (innenfor 60 prosent av boligverdien).

Du får tidenes boliglånsrente!

Nordea kutter med 0,5

Også Nordea har besluttet å sette ned boliglånsrenta med inntil 0,50 prosentpoeng.

- Vi har gode boliglånsbetingelser, og også denne gangen ønsker vi å være raske til å følge utviklingen i pengemarkedet og signalene fra sentralbanken, sier konserndirektør og leder for bankvirksomheten i Norge Anne Stärk-Johansen.

Anne Stärk-Johansen i Nordea varsler rentekutt i dag. Foto: Nordea
Anne Stärk-Johansen i Nordea varsler rentekutt i dag. Foto: Nordea Vis mer

Ny beste nominelle boliglånsrente hos Nordea er nå 3,15 prosent, noe som for øyeblikket gjør banken ledende på boliglånsrenter. Renteendringen vil skje med virkning fra 8. mai for nye lån, og fra 17. juni for innskudd og lån til eksisterende personkunder.


Handelsbanken avventer

Hos Handelsbanken har de ikke bestemt seg for om de vil sette ned boliglånsrentene nå.

- Vi avventer situasjonen litt. Vi har ikke bestemt oss ennå. I morgen vil vi antakelig kunne gi et svar, sier administrerende direktør i Handelsbanken, Dag Tjernsmo, til DinSide.

Sparebank 1 SR-bank kommer til å justere renta.

- Vi vil se på omfang og størrelse nå, og vi skal bestemme oss innen kort tid, sier Forde Sandal, informasjonsjef i Sparebank 1 SR-bank.

Boliglånsrentene vil falle mer

Rentekuttet fra Norges Bank betyr at vi kan ha rekordlave boliglånsrenter i vente.

- Jeg tror vi kan komme ned på 2,25 prosent, kanskje 2,0 prosent, sier Steinar Juel, sjeføkonom i Nordea, til DinSide.

Pengemarkedet fungerer bedre enn for noen måneder siden, og forskjellen mellom styringsrenta og pengemarkedsrentene har falt i Norge og i andre land. Dette betyr at bankene ikke kan gjøre like stort påslag på boliglånsrentene de tilbyr deg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer