Panasonic ST50 var en stor positiv overraskelse i fjor: Svært godt sortnivå og gunstig pris selv i store størrelser. Nå er  etterfølgeren ST60 rett rundt hjørnet. Foto: Øyvind Paulsen
Panasonic ST50 var en stor positiv overraskelse i fjor: Svært godt sortnivå og gunstig pris selv i store størrelser. Nå er etterfølgeren ST60 rett rundt hjørnet. Foto: Øyvind PaulsenVis mer

Skal Panasonic slutte med plasma?

Hvis ryktebørsen har rett kan en epoke snart være over.

Det er ikke mer enn en måned siden vi var på europalanseringen til Panasonic, der deres komplette LED- og plasma-serier ble vist fram med brask og bram.

Og skulle du være i tvil: Øverst på podiet sto det Panasonic omtalte som sin beste TV noensinne - plasma-modellen ZT60.

Spørsmålet nå er imidlertid om dette er den siste krampetrekningen.

Les også: Vi har testet Ikeas «ferdig-TV»!

– Ikke noe som kommer fra oss

Det var den japanske forretningsavisen Nikkei som først publiserte ryktet om at Panasonic skal kutte all plasmaproduksjon innen tre år, og forklaringen var ganske enkelt at Panasonic er nødt til å kutte kostnader.

Kildene til artikkelen var imidlertid anonyme, og siden Panasonic sentralt heller ikke har sagt stort, spurte vi like godt Christer Ericcson PR-ansvarlig for Panasonic Norden:

– Ja, jeg har også hørt det ryktet, men dette er ikke noe som kommer fra Panasonic. Når det gjelder strategien for vekst i vår TV-satsning ser vi som alltid på flere muligheter. Ingenting er imidlertid avgjort på det nåværende tidspunkt.

Holder plasma stand?

Dette er slett ikke første gang dødsdommen har blitt avsagt over plasma-TVene, og søker du i arkivet her på DinSide finner du garantert flere artikler om temaet.

For at plasma-TVenes framtid er truet er strengt tatt ganske naturlig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En ting er at LCD-TVene med LED-belysning har fått langt bedre bildekvalitet, det er også LED som velges av flest kunder i butikken. Det var tross alt ikke uten grunn at Panasonic fra og med 2012 satset for fullt på slanke LED-modeller.

Les mer: Slik skal Panasonic reddes

I tillegg kommer utviklingen av de berømmelige Oled-TVene, som nå såvidt begynner å bli tilgjengelige i store størrelser også her til lands. Dette har jo nå også Panasonic begynte å snuse på, i samarbeid med Sony riktignok, men de er altså på ballen. Problemet med Oled er dessverre at de fortsatt er alt for dyre til å bli noen storselgere.

Les mer om Oled-TVene her!

Vi tipper derfor at plasma-modellene kommer til å bli produsert lenger enn tre år. Den dagen Oled-modellene synker kraftig i pris, også i store størrelser, vil det imidlertid være over og ut.

Hva tror du? Del det gjerne med oss i debatten under.