Sju nye bruksområder for hårspray

Mors gamle frisyrefikser er god for mer enn å holde lokkene på plass.

<b>SMART:</b> Hårspray egner seg til langt mer enn det det opprinnelig er ment til. Foto: Colourbox.com
SMART: Hårspray egner seg til langt mer enn det det opprinnelig er ment til. Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hårspray er ikke bare for å fiksere sveisen og gjøre håret skinnende blankt. Det er det reneste universalmiddelet, skal vi tro det amerikanske magasinet Real Simple. Amerikanerne har omtrent samme forhold til hårspray som nordmenn har til eddik. Selv om bruksområdene opprinnelig er noe forskjellig.

Virker kjerringrådet? Se alle testene våre

1: Fjerne leppestift

Har du gått i den aller største klisjéfellen og fått leppestift på skjortekragen? Dersom skjorten tåler maskinvask, er rådet klart: Sørg for at hele flekken blir fuktet med hårspray. La det sitte på i ti minutter, og så fjerner du merket forsiktig med en fuktig klut eller svamp. Vask etterpå for å få ut rester av sprayen.

2: Fiksér skopussen

Ørlite hårspray etter du har pusset skoene, gjør dem enda blankere, og skopussen varer lengre, skal vi tro Real Simple.

NB Sjekk med forhandler, eller test på et ørlite område før du går løs på hele skoen, gjerne på innsiden av pløsen, da ikke alle typer sko vil tåle dette.

3: Få bort tyggegummien

Tyggegummi på klær, møbler eller teppet er noe herk å få bort. Oppdager du det før tyggegummien har størknet kan du spraye hårspray på tyggegummien for at den skal stivne så fort som mulig. Deretter skraper du den av med en kniv.

Er tyggegummien størknet? Slik tar du knekken på flekken

4: Forsterk strømpebuksene

De fleste har fått med seg det andre sminketrikset for de fineste strømpebuksene i nylon eller silke: Får du hull, forsegl med blank neglelakk for å forhindre at det løper oppover eller nedover beina.

Men du kan også bruke hårspray for å forsterke nylonstrømpebuksen på utsatte områder, for eksempel på tærne, eller langs kanten der sko eller støvler sliter på det tynne stoffet.

5: Beskytt kunstverkene

Nei, nei, nei, du må ikke spraye de mest verdifulle veggstykkene dine. Men vakre små kunstverk fra barnehånd, som du gjerne henger opp på steder der de får kjørt seg litt (for eksempel på kjøleskapsdøren) kan lett få flekker. En dusj hårspray forsegler og beskytter, skriver Real Simple.

6: Bevar blomster

Er du tilhenger av tørkede blomster, vet du også hvor skjøre de er. Litt sterk vind inn verandadøren, og du kan vinke farvel til brudebuketten. Hårspray gjør dem ikke orkansikre, men bidrar til å gjøre de skjøre bladene litt mer hardføre.

7: Stopp kjolen fra å klistre seg til kroppen


I tillegg har vi plukket med oss et tips fra moteskribentene i KK.no. Har du problemer med at klær klistrer seg til kroppen? Når det ikke hjelper med underskjørt, er det én ting som får den flagrende kjolen til å oppføre seg som nettopp det, og ikke en åletrang catsuit en superhelt verdig: Spray litt hårspray på plagget.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!