Sjekk naboene før du kjøper

En dansk eiendomsmeglerkjede gjør det mulig for boligkjøpere å finne ut hvor gamle naboene er.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge fpn.dk tilbyr den danske eiendomsmeglerkjeden Home en tjeneste litt utenom det vanlige.

Hvem er naboen?

De gjør det mulig for danske boligkjøpere å danne seg et inntrykk av naboenes alder, familiesammensetning og inntekter før de signerer.

- Vi vet at dette er noe som kundene legger vekt på. Boligkjøperne vil, utover å finne et riktig hus, også gjerne kunne føle seg hjemme i et område. Dette er et lite kikk over hekken, forteller informasjons-medarbeider Henrik Hauthorn Jensen, Home, til fpn.dk.

image: Sjekk naboene før du kjøper


Beskrivelsene av områder er bearbeidet av meglerkjeden, men er basert på materiale analysefirmaet Geomatic har innhentet fra Danmarks Statistikk, TNS Gallup og Experian, - opprinnelig med tanke på bruk i markedsføringskampanjer.

Danmark er nå delt inn i 32 ulike områdeprofiler, og disse bygger på statistiske data fra 400 husstander i nærområdet, eller på data i et område på 100x100 meter.

Beskrivelsen av en leilighet på Nordre Fasanvei på Frederiksberg lyder omtrent slik: "Her er du i et nabolag der de fleste lever en stor del av livet sitt utenfor hjemmet. Nabolaget er dominert av det som kan kalles karrierestartere, blant annet studenter og yngre kandidater på vei mot en mellomlang eller lang høyere utdannelse."

Ikke først

Et annet dansk nettsted, BoligAgenten, var først med en lignende service på internett. Dette var, ifølge DinSides danske alibi, Katrine Hvitved-Jacobsen, ikke noen suksess.

- De fikk kritikk for at de ulike områdene er for store, sier Hvitved-Jacobsen. - Jeg sjekket min bolig, og beskrivelsen av nabolaget mitt var så generell at den kunne ha passet på alle områder med småhusbebyggelse i Danmark.

BoligAgenten samarbeider også med analysefirmaet Geomatic. Da vi prøvde å sjekke var tjenesten fjernet fra BoligAgenten.

Mer om boligkjøp:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!