<strong><b>POPULÆR KUNSTROTTING:</strong></b> Plastrotting, polyrotting, kunstflett, kunstrotting, polyflett. Uansett hva du kaller det: Det er vedlikeholdsfritt og veldig populært. Husk sjekkpunktene før du kjøper! Foto: Jysk
POPULÆR KUNSTROTTING: Plastrotting, polyrotting, kunstflett, kunstrotting, polyflett. Uansett hva du kaller det: Det er vedlikeholdsfritt og veldig populært. Husk sjekkpunktene før du kjøper! Foto: Jysk Vis mer

Sjekk dette før du kjøper

Plastrotting, polyrotting, kunstflett, kunstrotting, polyflett. Uansett hva du kaller det: Sjekk dette før du handler.

Publisert
Sist oppdatert

Kunstrotting er noe av det som er mest etterspurt på hagemøbelmarkedet i dag.

– Kunder etterspør ofte – og i økende grad - kunstrotting og artwood. Altså vedlikeholdsfrie møbler. Utover dette ønsker kundene "value for money". De ønsker et pent og værbestandig produkt, men til en fornuftig pris, sier Kristin Haug Merkesdal,
Sales and Marketing Manager i JYSK Norge.

Møbler i plastrotting er godt representert i årets nyheter fra Jysk. Også Skeidar
har de stor tro på møbler i kunstrotting.

Skeidars kategorisjef for hage, Ingeborg Borgen og Skeidars egen designer Per Ellegaard, har stor tro på hagemøblementet Hvaler. Foto: Kristin Sørdal
Skeidars kategorisjef for hage, Ingeborg Borgen og Skeidars egen designer Per Ellegaard, har stor tro på hagemøblementet Hvaler. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

– Materialene utvikles, slik at de kan være ute hele året. Om sommeren flytter vi hjemmet ut, både stue og spiseplass. Det kommer mye polyflett, og mye er så bra at man nesten ikke kan se forskjell på naturflett og polyflett, sier Per Ellegaard, designer hos Skeidar.

Møbler i plastrotting kommer i alle prisklasser, men det er forskjell på plastrotting og plastrotting. Og det er ikke alt som er av like god kvalitet.

Nedenfor vil vi gi deg tips til hva du bør sjekke på møblene før du handler.

Kjøpetips

 • Tenk flerbruk. Høye bord til sofa og lenestoler er på vei inn, og du kan altså slippe unna med å kjøpe kun én sittegruppe til flerbruk, i stedet for å måtte kjøpe én gruppe til avslapping og én til spising.

 • Gjennomfarget rotting. – Du bør spørre om det er gjennomfarget rotting, sier Ingeborg Borgen i Skeidar. Dette er den beste kvaliteten. Dersom du skulle være så uheldig å lage et hakk i rottingen, vises det heller ikke så godt når rottingen er gjennomfarget.

 • Sjekk fletten. Se på fletten, hvordan det er gjort. Ser det fint ut eller er det skeivt og stygt. Det er mye kvalitet i god fletting.

 • Mønsterflett? Det er venskeligere å få til fin møsterflett enn vanlig rundflett. Dette fordi det krever veldig nøyaktighet for å få mønsterfletten fin. Fin og jevn møsterflett (eller det motsatte) kan være et tegn på god kvalitet (eller det motsatte).

  <strong><b>POPULÆR KUNSTROTTING:</strong></b> Plastrotting, polyrotting, kunstflett, kunstrotting, polyflett. Uansett hva du kaller det: Det er vedlikeholdsfritt og veldig populært. Husk sjekkpunktene før du kjøper! Foto: Jysk
  POPULÆR KUNSTROTTING: Plastrotting, polyrotting, kunstflett, kunstrotting, polyflett. Uansett hva du kaller det: Det er vedlikeholdsfritt og veldig populært. Husk sjekkpunktene før du kjøper! Foto: Jysk Vis mer

 • Rundflett eller flatflett? Det finnes kunstrotting i mange ulike uttrykk, og i ulik type flett: Flatflett, halvrund flett og rundflett. Rundflett er tradisjonelt dyrere enn flatflett, så dersom du kommer over veldig billig rundflett så bør du sjekke de øvrige punktene her godt, eller også klappe deg selv påp skulderen over et godt kjøp.

 • Tykkelse på rottingen. Prisen gjenspeiler seg også ofte på tykkelse på tråden. Tykkere rottig, betyr tradisjonelt sett dyrere møbler.

 • Aluminiumsramme. Du bør spørre om rammen er av aluminium. Du vil ikke ha en sittegruppe med ramme av stål, det vil ruste.

  Lodge stol med "all weather cushions". Foto: Skeidar
  Lodge stol med "all weather cushions". Foto: Skeidar Vis mer

 • Sjekk sittekonforten. Det er kanskje unødvendig å påpeke, men sjekk sittekomforten - og vær spesielt påpasselig med å sjekke sittekomforten ved de nesten-ikke-til-å-tro-så-billige sittegruppene. De billigste gruppene har ofte en dårligere sittekonfort fordi de av stablingshensyn (økonomisk ved frakt) er veldig rette i ryggen.

 • Putene. – Putene er også mye av prisforskjellen, sier Ingeborg Borgen i Skeidar. Det er forskjell på tykkelse og kvalitet. Det finnes endog puter som er ment å skulle stå ute i vær og vind, som eksempelvis putene som du kan se i Skeidars flaggskip Lodge fra 4 Seasons, "all weather cushions". De kan står ute i vær og vind, og tørker raskt.

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer