Sjekk det toalettet

Høydeskrekk? Da er ikke dette huset for deg.

<strong><B>HØYT HENGER DE:</strong></B> På dette toalettet kan du ikke forvente å få tanker som flyr. De stuper sannsynligvis rett til jorda. Foto: Arkitektbyrået Hernandez Silva
HØYT HENGER DE: På dette toalettet kan du ikke forvente å få tanker som flyr. De stuper sannsynligvis rett til jorda. Foto: Arkitektbyrået Hernandez Silva Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nødløsninger er ikke bare for familiefedre som har glemt at de skulle kjøre minsten på fotballtrening en fredag ettermiddag. Også arkitekter bruker dem, men til forskjell fra familiefedre er de gjerne flinkere å bruke nødløsninger kreativt, som for eksempel de meksikanske arkitektene hos Hernandez Silva.

En heissjakt i en femten etasjer høy boligblokk i Guadalajara, Mexico, er utgangspunktet for en fantasifull vending som er garantert å påvirke toalettbesøket for de fleste besøkende. Øverst i denne blokka ligger en oppsiktsvekkende penthouseleilighet, med direkte tilgang til heissjakta. Denne sjakta ble aldri tatt i bruk (det finnes to heissjakter i bygningen, men det er kun den ene som er i drift), men Hernandez Silva fant et bruksområde for den likevel: Utsiktspunkt for toalettet.

Utsikt finner du også i denne eksepsjonelle takleiligheten.

Stup fra 15. etasje

En solid, gjennomsiktig glassflate er alt som ligger over sjakta, som strekker seg helt fra femtende etasje ned til bakkeplan. Toalettet er ellers nedtonet, men en behøver ikke jåle seg til når avgrunnen åpner seg under beina.

Blokka er bygget i meksikansk-kolonialistisk stil anno 70-tallet, men det er det ikke så mye som vitner om på innsiden, der stilen er gjennomført moderne.

I og med at bygget er basert på søyler og murskift har arkitektene hatt store flater å boltre seg på, og det finnes ikke mange solide vegger i for eksempel området rundt stua og kjøkkenet. Flere steder har Hernandez Silva valgt å installere store røde og hvite skap som skaper midlertidige skiller mellom leilighetens ulike områder - det hvite skiller mot trappene og heisen, mens det røde deler av mot blant annet kjøkkenet.

<strong><B>MINIMALISTISK:</strong></B> Vi tipper husordensreglene er ganske strenge for eventuelle barn som måtte bo i denne leiligheten. Foto: Arkitektbyrået Hernandez Silva
MINIMALISTISK: Vi tipper husordensreglene er ganske strenge for eventuelle barn som måtte bo i denne leiligheten. Foto: Arkitektbyrået Hernandez Silva Vis mer

Se også: Verdens spisseste hus

Stue og terrasse i ett

Arkitektene har valgt rene, hvite og lysreflekterende flater for å sørge for effektiv spredning av sollyset i leiligheten.

Løsningen med skyvedører av rammeløst glass gjør at stua åpner seg helt mot den alt annet enn beskjedne terrassen, enten de er skjøvet bort eller trekket for. Det som opprinnelig var en leilighet med fire soverom er nå en leilighet med ett stort hovedsoverom og ett gjesterom, i tillegg til at stuepiken, eventuelt au-pairen, også har fått et lite pikeværelse (som selvfølgelig også kan brukes av husets barn).

Så vidt vi kan se av plantegningene er penthouse-leiligheten en drøm for inkontinente, med hele tre toaletter i tilknytning til alle soverommene, og ett tilknyttet fellesarealet.

Se flere bilder av leiligheten her:


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer