Sjekk det fjellanlegget!

Sjekk det fjellanlegget!

Her er det langt mellom laftehytter og furupanel ...

Publisert
Sist oppdatert

Det fantastiske ferieanlegget, Rak Jebel Al Jais Mountain Resort, er planlagt i fjellene i området Ras al-Khaimah i De forente arabiske emirater. Anlegget er designet av Office for Metropolitan Architecture (OMA), og som du kan se av bildene i bildeserien lenger ned på siden, er det planlagt et ganske fantastisk og annerledes fjellresort, i alle fall i arkitektoniske henseender.

Dyrest i verden

Bo i demningen?

Fjellanlegget vil etter planen omfatte hoteller, boliger, butikker, restauranter, kontorer, et konferansesenter og utstillingshaller. Besøkende vil kunne forflytte seg mellom de forskjellige delene av området ved hjelp av taubaner og heiser. Du vil også kunne fryde deg (skrekkblandet) av å bo i en demning, eller glede deg over hagene og bassengene på hustakene i den ellers karrige fjellsiden.

Verdens høyeste bygning er ferdigstilt

Inngrep

Det luftige prosjektet føyer seg inn i rekken med liknende eksentriske byggeprosjekter i denne regionen. Sett i lys av hvilke enorme prosjekter som allerede er bygget eller er under konstruksjon i dette området, tviler vi ikke på at entreprenørene mener alvor. Spørsmålet i disse finanskrisetider, blir hvorvidt dette kommer til å realiseres nå, eller om det blir lagt på is - i likhet med veldig mange andre eksentriske prosjekter både i ørkenområdene rundt Persiabukta og andre steder i verden.

Splitter nye landemerker

Kristiske røster stiller spørsmål til dette prosjektet i lys av bevaring av naturen, og for ikke å snakke om (u)ansvarligheten ved å oppføre et slikt ferieanlegg i et område med såpass begrenset tilgang på vann.


Mer om anlegget på arkitektenes nettsider: oma.eu

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer