<b>Sikkert fin leilighet, men...</b> Hvor blir det av vinduene? Dette er godt eksempel på hvorfor du bør skaffe deg en fotograf. Foto: Finn.no
Sikkert fin leilighet, men... Hvor blir det av vinduene? Dette er godt eksempel på hvorfor du bør skaffe deg en fotograf. Foto: Finn.no Vis mer

Sjekk boligannonse-tabben!

Unngå denne feilen når du selger boligen.

Publisert
Sist oppdatert

– Dette var ingen god idé. Veldig spesielle bilder, konstaterer Joachim Schala, eiendomsrådgiver og partner i iHus Grünerløkka, når han ser boligannonsen på Finn.no.

I nesten alle rommene er gardinene blitt trukket for, i tillegg til at sengen ikke er ordentlig oppredd.

– Jeg mener en bolig fremstår mye bedre med lys. Ofte ber vi kunden om å putte sterkere lys i lamper, slik at det blir mest mulig lys i rommet. En bolig fremstår mye bedre da, sier Schala.

Selger stygge boliger: Se de stygge boligbildene her

Tannbørsten står fremme

Han tror neppe at disse bildene vil trekke til seg potensielle kjøpere.

– Her er det fort gjort å tenke: hva er det som skjuler seg bak disse gardinene? Er det et stygt bygg utenfor? Er utsikten dårlig? Er det lett å se inn i leiligheten utenfra? Det er en grunn til at folk ofte tar bort gardinene når de skal selge, forklarer eiendomsrådgiveren.

Schala reagerer også på at tannbørstene står fremme på badet og at bildene er tatt på en måte som gjør at rommet ser mindre ut enn hva det antakelig er.

Se flere bilder av leiligheten her:

– Totalt katastrofe

Aller Internetts fotograf, Per Ervland, er heller ikke imponert over bildene.

– Som boligbilde er dette totalt katastrofe. Det er gardinene og sengeteppet de selger, ikke leiligheten, sier Ervland.

Hva er feil i denne boligannonsen? Se nøye på bildet

Førsteinntrykket hans er at vedkommende som selger leiligheten er mer interessert i å vise frem innredningen enn selve leiligheten. Ervland mistenker at motlyset er årsaken til at gardinene er blitt trukket for.

– Som mange amatørfotografer sliter dem med motlyset fra vinduet, og derfor har trolig fotografen trukket for gardinene. Det andre problemet er at de ikke har nok vidvinkel på kameraet og mangel på teknisk kunnskap. Dette er et veldig godt eksempel på hvorfor du bør skaffe deg en fotograf, forklarer fotografen, og legger til:

– Jeg lot selv eiendomsmegleren ta bildene da jeg solgte min leilighet for å sikre selgende bilder.

Hva er galt med disse boligbildene? Her har de bommet skikkelig

Vanlig med bildemanipulering

Men det er ikke bare denne selgeren som har gjort en dårlig fotojobb. DinSide har tidligere skrevet om fem feller du bør unngå når du tar bilder til boligannonsen.

Det kan være vanskelig å ta gode bilder av leiligheten, derfor velger folk flest å få en profesjonell fotograf til å gjøre jobben.

Et velkjent triks blant boligfotografer er å finjustere litt på været.

– Det er et ønske fra meglerkjedene at det skal legges på skyer og blå himmel, men det skal ikke legges ukritisk over, har fotosjef i Finn Foto, Thomas Arnestad, uttalt til DinSide ved en tidligere anledning.

Selv om det en klar blå himmel er veldig utbredt i boligannonser, reagerte likevel en av DinSides lesere da hun så denne boligannonsen.

Fotofikling er lov, men... Er dette greit?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer