Til tross for at HBO Nordic har fått en trøblete start i Norge, kan de være vel verdt å sjekke ut.  Foto: Skkjermdump/Øyvind P
Til tross for at HBO Nordic har fått en trøblete start i Norge, kan de være vel verdt å sjekke ut. Foto: Skkjermdump/Øyvind P Vis mer

Siste frist for gratis HBO

Hvis du har kjøpt et nytt Samsung-produkt kan du prøve HBO Nordic gratis i opptil seks måneder, men bare hvis du overholder fristen som snart går ut.

Publisert
Sist oppdatert

Mens Netflix gir alle interesserte én måneds gratis tilgang, har HBO Nordic kjørt en annen variant: I første omgang var det kun eierne av utvalgte Samsung-produkter som fikk prøve strømmetjenesten gratis, men etter mye kritikk ombestemte selskapet seg 19. desember. Tilbudet om gratis prøveperiode gjaldt imidlertid kun de som hadde registrert seg for HBOs nyhetsbrev før 31. desember 2012.

Hvis du nylig har kjøpt et Samsung-produkt kan du imidlertid fortsatt prøve HBO Nordic gratis. Du bør likevel skynde deg litt, for gratiskodene varer kun ut 31. januar.

Hvilke produkter gir gratis HBO? Og hvor lenge?

  • Samsung Galaxy SIII 4G (gratis i 6 måneder), hvis den er kjøpt mellom 21.9 og 31.12
  • Samsung Galaxy Tab 2 (gratis i 6 måneder), hvis den er kjøpt mellom 21.9 og 31.12
  • Samsung Note 10.1 (gratis i 6 måneder), hvis den er kjøpt mellom 21.9 og 31.12
  • Samsung Note 2 4G (gratis i 6 måneder), hvis den er kjøpt mellom 21.9 og 31.12
  • Samsung Smart TV 8-serien (gratis i 3 måneder), hvis den er kjøpt mellom 19.11 og 18.1
Gjelder dette deg må du altså registrere deg på www.samsung.no/hbo for å få gratisperioden.

Trøblete norgeslansering

HBO Nordic har fått en trå start i Norge. En ting er at erke-konkurrenten Netflix lanserte først, mens HBO irriterte potensielle kunder med sine stadig mer kryptiske utsettelser.

Det hjalp heller ikke at tjenesten ble sluppet i små drypp når de endelig startet opp: I første omgang kunne du kun se HBO via Samsungs TV-app, og det var først en uke senere at HBO ble tilgjengelig for PC, Mac og Android, og helt til sist dukket til slutt tjenesten også opp på iPhone og iPad.

Dessverre er tjenesten fortsatt ikke optimal: Vårt største ankepunkt er at tjenesten kun gir HD-bilder via Samsungs SmartTV-app. På de andre enhetene er altså ikke bildekvaliteten slik vi vil ha den, og selv om dette skal bli bedre på sikt er situasjonen per i dag at kunder som ikke er registrert via Samsung kun ser innhold i vanlig oppløsning.

I tillegg er det heller ikke mulig å bruke AirPlay-funksjonen i HBO Nordics iOS-app, og siden det ikke finnes noen dedikert avspiller for Apple TV, må de av oss som ikke eier en ny Samsung TV gå omveien via en PC eller Mac for å bruke HBO på TV-en. Det er litt stusselig når Netflix her er på plass.

Har du prøvd HBO Nordic eller Netflix? Da vil vi gjerne vite hva du synes. Del dine erfaringer i debatten under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer