Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.comVis mer

Si nei takk til reklame før ferien

Du får ikke omadressert all reklame. Så før ferien, bør du si neitakk!

Skal du reise bort i ferien, bør du få noen til å ta inn posten for deg. Du har kanskje avbestilt avisen og omadressert posten til hytta, men hva med alt det andre du får i postkassen eller på dørmatta?

For at dette trikset skal virke, er det imidlertid ikke nok å stoppe post og avis. For hva med all den reklamen?

Adressert reklame

Dersom du har stoppet eller omaddressert posten, vil du slippe problemet med addressert reklame. Dersom du ikke ønsker å motta den selv om du er hjemme, kan du også reservere deg mot dette i Brønnøysundregisteret.

Du kan ikke reservere deg mot offentlig informasjon, men hvis du har stoppet posten, vil du trolig heller ikke motta offentlig informasjon.

Ikke fortell tyven at du er borte i ferien

Uadressert reklame


Problemet med uadressert reklame er kanskje større når du er på ferie. For det er ikke bare postbudet som distribuerer reklame. Og disse andre distributørene vet ikke at du har avbestilt posten.

Dette løser du imidlertid greit med å merke postkassen tydelig med at du ikke ønsker reklame. Neitakk til reklame-klistremerker får du på posten, og hos de fleste miljøorganisasjonene.

Drar du på ferie i ettermiddag? Har du ikke et slikt klistremerke, kan du laste ned her. Du kan også skrive en lapp selv.

Reklame på dørmatten

Bor du i blokk eller bygård kan du også få reklame på dørmatten. Og bor du i Oslo, distribueres Aftenpostens aftennummer gratis til en rekke husstander hver onsdag. For å unngå en stabel bilag eller gratisaviser utenfor din dør, bør du også merke den.

Det er verdt å merke seg at det er to ulike reservasjoner som slår inn. Det holder å feste et merke med neitakk til reklame og gratisaviser når du drar på ferie, men dersom du ønsker å fortsette å reservere deg mot en av disse, men motta den andre, spesifiserer du dette på en lapp når du kommer hjem.

Det er derfor også viktig at du spesifiserer at du hverken ønsker gratis reklame eller gratis aviser på lappen på døren. For dersom du kun har en neitakk til reklame-lapp på døren, vil du fortsatt kunne få gratisavisene. Som gir ubudne gjester et ganske tydelig og datomerket signal om hvor lenge du har vært borte.

Alarm

Et av de beste måtene du kan sikre deg mot innbrudd er å installere tyverialarm. Det er fortsatt noen sikkerhetsselskap som kan installere alarm hos deg før ferien. Vi har pristestet de største selskapene, og her kan du se hvilket som lønner seg best for deg.