Sharp: Som en gigantisk iPad

Vi fortsetter vår serie over høstens beste TV-modeller. Denne gangen ser vi på Sharp.

Mens Sharp selger TV-er til den store gullmedaljen hjemme i Japan, havner de langt nede på bestselgerlistene her til lands. Riktignok var de to rimelige LED TV-ene LE 600 og 700 populære folkemodeller noen måneder i 2009, men i ettertid er det lett å se at designet burde vært prioritert høyere for å matche storselgerne til Samsung.

Og i år har Sharp heldigvis lært.

Skjønnhet med hjerne

Overgangen fra bakgrunnsbelyst LED til kant-LED har gjort toppmodellene langt slankere enn før. Men like viktig er nok det gjennomførte designet:

Toppmodellene ser rett og slett ut som en gigantisk iPad. Det betyr sort glinsende pianolakk som ender i avrundede hjørner dekket av en metallist, og få forstyrrende knapper.

Resultatet er ganske enkelt en TV som skiller seg ut fra mengden.

Se bildespesialen for eksempler:

Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind Paulsen
Foto: Øyvind PaulsenMinifakta

  • LC-60LE925E Er Sharps mest avanserte modell, og kommer selvsagt med 3D-funksjon. I likhet med de fleste konkurrentene kan denne modellen også konvertere vanlige TV-sendinger til 3D, men Sharp har også et annet ess i ermet. 3D-brillene deres har nemlig en ekstra knapp hvor du kan slå av 3D-funksjonen og få vanlig 2D-bilde via brillen. Dette er jo ingen funksjon du vil bruke til dagig, men kan være svært praktisk dersom dere er 3 stykker som skal se en 3D-film, og hvor en av tilskuerne ikke får noe utbytte av 3D-funksjonen på grunn av nedsatt syn på et øye. Her kan altså alle se på samme film samtidig, og så vidt vi vet er Sharp de eneste som tilbyr dette.

    Artikkelen fortsetter under annonsen

    952 har også scanning backlight teknologi på 200hz på plass for å motvirke ujevnheter i bildet, også kalt crosstalk. Veiledende pris i Norge blir 37.990,-

  • LC-60LE822E Er helt lik som 925-serien, bortsett fra at den mangler 3D-funksjonen. Hvis 3D ikke er aktuelt for deg er det altså denne du skal ha, og du sparer også noen tusenlapper. Også her får du scanning backlight-teknologi, på 100hz, og veiledende pris er 34.990,-
Begge modellene fås i både 46 og 60-tommer, og har innebygd digitale tunere for både bakkenett, kabel og satelitt - med opptaksfunksjon. (Merk dere likevel at vi ikke har fått bekreftet om satelittuneren vil bli godkjent til bruk her i Norge av Canal Digital og Viasat.) DLNA-funksjon for overføring av video, musikk og bilder er på plass, i tillegg til nett-TV-funksjoner.

Quattron

Den kanskje viktigste fjæren i hatten er imidlertid Sharps Quattron-teknologi. I tillegg til de tre RGB-fargene rødt, grønt og blått, er nemlig Sharp alene om å tilby gult som den fjerde primær-fargen i panelet. I følge Sharp skal dette øke fargespekteret fra en milliard til en billion farger, og førsteinntrykket er definitivt lovende. Hvorvidt det utgjør en tydelig forbedring sammenlignet med konkurrentenes TV-er må vi imidlertid komme tilbake til når vi får Sharps modeller på test.

På jakt etter alternativer?

Da er det bare å følge med: Toppmodellene til Sony, Samsung, Lava, Loewe og Panasonic er på vei.