Forskjellen mellom folkestørrelsen 46-tommer og en 80-tommer er rett og slett enorm! Her er det bare å finne fram popcornet. Foto: Produsenten/Ole Petter Baugerød Stokke
Forskjellen mellom folkestørrelsen 46-tommer og en 80-tommer er rett og slett enorm! Her er det bare å finne fram popcornet. Foto: Produsenten/Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Sharp LC80LE646 kommer i mai

Og 80-tommeren får en lavere pris enn fryktet, men merk deg at den mangler en funksjon.

Tradisjonelt har plasma-teknologien vært enerådende når det gjelder de riktig store TV-ene, det vil si fra 60-tommer og oppover. Den trenden er imidlertid i ferd med å snu, noe blant annet Sharp viste med 70-tommeren vi testet for noen uker siden.

Men det stopper selvsagt ikke der.

– Vi regner med at 80-tommeren kommer i starten av mai, og med det prispunktet vi har lagt oss på tror vi at den skal bli en suksess, sier en fornøyd Petter Strande, salgssjef hos Sharp Norge til DinSide.

Men hvor stort er egentlig 80-tommer?

En 80-tommer vil gi deg et diagonalt synsfelt på hele 203 centimeter, og det er, i mangel av et bedre ord: Enormt.

For å få et inntrykk av hvor stort det faktisk er, kan du ta en nøye kikk på hovedbildet, eller bla deg gjennom bildespesialen.

Den "lille" firkanten viser skjermflaten på en 46-tommers TV. Den store grønne viser 80-tommeren: Det diagonale synsfeltet er på hele 203 centimeter. Foto: Fra Displaywars.com
Forskjellen mellom folkestørrelsen 46-tommer og en 80-tommer er rett og slett enorm! Her er det bare å finne fram popcornet. Foto: Produsenten/Ole Petter Baugerød Stokke
Meet the daddy Foto: Produsent
Oversiktsbilde Foto: Produsent
Godt med tilkoplinger. Foto: Produsent
At en 80-tommer får A++ merking synes vi er imponerende. Foto: Produsent
LC-80LE646S. Så stor at den kan skremme kjærester på flatmark. Foto: Produktbilde


De fysiske målene på selve kabinettet er heller ikke å kimse av, og dette er definitivt ikke en modell du setter opp selv: Bredden er på 186,2 centimeter, høyden er 111,2 centimeter, og dybden er 9,9 centimeter. TV-en blir levert med bordstativ, og vekten - inkludert stativet - er 59,5 kilo. Vil du heller ha den hengende på veggen, trenger du et standard Vesa-feste (600X400 mm) i tillegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Langt fra gratis, men billigere enn fryktet

Anbefalt pris fra Sharp ved lanseringen vil være 45.000 kroner, og selv om det fortsatt er en anseelig sum er det altså lavere enn vi fryktet. I praksis har det nemlig vært slik at du har måttet grave langt dypere i lommeboka for å kjøpe de aller største TV-størrelsene. De største beistene er nemlig ikke bare langt dyrere å produsere, de er også langt dyrere å frakte, og ekstraregningen er det kundene som må ta.

Hva den vil ligge på i butikken er imidlertid en annen sak, og vi har faktisk sett den til 40.000 kroner hos Elkjøp allerede. Det kan imidlertid være en lanseringspris, og TV-en er uansett ikke mulig å bestille i skrivende stund.

Mangler 3D-funksjon

Selv om dette er den største Sharp-modellen hittil, er det verdt å merke seg at den ikke er selskapets toppmodell når det gjelder bildekvalitet og finesser. Den jobben er det altså fortsatt Sharp LC-70LE836S som har.

De viktigste forskjellene er at 80-tommeren ikke har 3D-funksjon, og at det er brukt et litt rimeligere panel.

– Det er ganske enkelt gjort fordi vi vil at 80-tommeren skal få en fornuftig pris, fortsetter Petter Strande. Skulle den hatt 3D og vårt beste Aquos-panel ville den rett og slett blitt alt for dyr, kanskje helt opp mot 60.000 kroner. Med denne modellen har vi derfor prioritert størrelse og fornuftig ytelse i stedet

- Det er likevel verdt å merke seg at den har bakgrunnsbelyst LED, i motsetning til det rimeligere kant-LED alternativet, avslutter Strande.

Minispesifikasjoner Sharp LC80LE646

  • Størrelse: 80-tommer, 203 cm synsflate målt diagonalt.
  • Full HD X-Gen panel (1920 x 1080 x 3)
  • Innebygget TV-tuner, godkjent av RiksTV, men foreløpig ikke for Canal Digital.
  • LCD-TV med bakgrunnsbelyst LED og lokal dimming
  • 100Hz bildbehandling med filmforbedring
  • AQUOS NET + Internet-funktion
  • DLNA-støtte og USB-innganger
  • Mulighet for å pause og ta opp TV-sendinger via USB Timeshift
  • Energigjerrig: Klassifisert A++, med et årlig forbruk på 182 kWh