<strong>BOMBA:</strong> Når man skal finne seg klær i full fart en travel morgen, skjer det lett...Foto: Linn M. Rognø.
BOMBA: Når man skal finne seg klær i full fart en travel morgen, skjer det lett...Foto: Linn M. Rognø. Vis mer

Slik bretter du klær

Ser klesskapet slik ut?

Du får en mye flottere garderobe hvis du bretter klærne riktig. Slik gjør du det. 

Publisert

I en travel hverdag der du kjapt må finne frem klær om morgen, tar det ikke lang tid før klesskapet og kommoden blir bomba, og plutselig ligger alle plaggene i en svær haug.

Men, dette kan du slippe hvis du lager et godt system i garderoben, da er det null stress å holde det ryddig og oversiktlig fremover.

Ja, du bør sette av en time eller to for å rydde opp i rotet, men det vil absolutt være verdt det når du er ferdig.

Hovednøkkelen er å brette plaggene riktig. Sjekk for eksempel denne geniale måten å brette håndklærne på!

Tellekanter

Vi har lett oss frem til noen tips som tar brettekanter til et nytt nivå, og som gjør garderoben din plettfri. Metodene tar ikke lang tid, og garderoben blir såpass ryddig at du enkelt vil finne frem til plaggene du ønsker å gå med.

Vi testet metoden, og selv om plaggene i garderoben bør få seg en skikkelig runde under strykejernet, ble i alle fall resultatet etter bretterunden vesentlig bedre enn utgangspunktet.

Brette genser og T-skjorter:

1. Start med å la genseren ligge flatt på underlaget.
1. Start med å la genseren ligge flatt på underlaget. Vis mer
2. Brett så inn armene halvveis på hver side over genseren.
2. Brett så inn armene halvveis på hver side over genseren. Vis mer
3. Deretter bretter du inn hver side av genseren mot midten.&nbsp;<span style="line-height: 1.5; background-color: inherit;">4. Ta tak i nederste ende av genseren og brett i retning oppover mot halsen.</span>
3. Deretter bretter du inn hver side av genseren mot midten. 4. Ta tak i nederste ende av genseren og brett i retning oppover mot halsen. Vis mer

Du bretter T-skjorter på samme måte:

<strong>BRETT:</strong> Ett og ett erme.
BRETT: Ett og ett erme. Vis mer
<strong>BRETT 2:</strong> Legg ene halvdel av T-skjorten over den andre, og ta til slutt med deg enden av skjorten og legg den over mot halsenden.
BRETT 2: Legg ene halvdel av T-skjorten over den andre, og ta til slutt med deg enden av skjorten og legg den over mot halsenden. Vis mer

Organisering i skaphyller og kommoder:

1. Nå er toppene brettet perfekt, da gjelder det å plassere de i garderobehyllene slik at du lett finner frem til plagget du ønsker å gå med – uten å rote til systemet.

<strong>ROT:</strong> Det er lett for at garderobehyllene krasjer helt i hverdagen, men det er ikke vanskelig å rydde opp.
ROT: Det er lett for at garderobehyllene krasjer helt i hverdagen, men det er ikke vanskelig å rydde opp. Vis mer

2. Dette er enkelt: start i bunnen med å legge første topp ned, legg så neste topp oppå den første, men brett den litt kortere enn den som ligger under.

3. Slik fortsetter du med alle toppene, lag på lag. Da ser du enden av hver topp.

4. Her er det smartest å sortere plaggene etter farge for å få et ekstra overblikk.

<strong>BEDRE:</strong> Om ikke perfekt, så ser i alle fall resultatet vesentlig bedre ut etter bretterunden.
BEDRE: Om ikke perfekt, så ser i alle fall resultatet vesentlig bedre ut etter bretterunden. Vis mer

God oversikt

Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken «Synnøves System», er avhengig av å ha det ryddig hjemme.

<strong>RYDDIG DAME:</strong> Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken "Synnøves System", er så avhengig av å ha det ryddig hjemme at hun like godt skrev en bok om det. Foto: Julie Pike.
RYDDIG DAME: Synnøve Skarbø, programleder og forfatter av boken "Synnøves System", er så avhengig av å ha det ryddig hjemme at hun like godt skrev en bok om det. Foto: Julie Pike. Vis mer

Hun har noen favorittmåter å organisere garderoben sin på. Først og fremst er hun fan av å sortere klærne i kategorier.

– Etter at du har luket ut alle plagg som du ikke trenger, sorterer du klærne i kategorier; T-skjorter for seg, gensere for seg, bukser for seg. Det er smart å fargekoordinere alle plaggene, tipser Skarbø.

Når det gjelder bukser, råder hun å først sortere jeans for seg og andre bukser for seg.

<strong>BUKSER:</strong> Skill mellom jeans og andre typer bukser.
BUKSER: Skill mellom jeans og andre typer bukser. Vis mer

– Jeg foretrekker stabler, men du kan også brette buksene dine i små firkanter og plassere dem etter hverandre i en skuff. Har du skikkelig god plass, henger du dem opp, sier hun.

La plaggene henge

Skarbø er størst fan av å henge opp mest mulig av plaggene i garderoben sin. Ifølge ryddeeksperten vil dette gi det best oversikt over hva du har.

<strong>HENG DET OPP:</strong> Synnøve Skarbø anbefaler å henge opp mest mulig av plaggene dersom du har mulighet til det. Her er det også lurt å fargekoordinere plaggene på hengerne.
HENG DET OPP: Synnøve Skarbø anbefaler å henge opp mest mulig av plaggene dersom du har mulighet til det. Her er det også lurt å fargekoordinere plaggene på hengerne. Vis mer

– Prioriter å henge opp kjoler, bluser og skjorter. Bruk tynne kleshenger av stål Clas Ohlson har noen kjempefine da får du dobbelt så god plass i skapet, tipser hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer