En kran for fremtiden - og for deg som ikke er rammet av finanskrisen. Foto: Produsenten
En kran for fremtiden - og for deg som ikke er rammet av finanskrisen. Foto: ProdusentenVis mer

Ser du hva dette er?

Sci-fi kran for kjøkken og bad.

Lei det gamle armaturet på baderomsvasken? Forrige måned lanserte den britiske produsenten Triflow denne futuristiske vannkranen. Kranen kommer i en variant for baderommet, og en for kjøkkenet.

Triflow er kanskje mest kjent for sitt vannfiltreringssystem, noe som er spesielt viktig i Storbritannia der vannet inneholder mye kalk en rekke steder i landet, samt kjemikalier fra rensing. Men det er ikke bare i Storbritannia at man ønsker å filtrere vannet litt ekstra, og stadig flere får installert egne drikkekraner på kjøkkenet, for vann som skal drikkes eller brukes til matlaging.

Spar strøm med nye kraner

Flytende form

Den designbevisste leser ser kanskje at det er den iranske stjernearkitekten Zaha Hadid som står bak kranen. Formen skal være inspirert av flytende vann, men den som kjenner til Hadids bygninger og møbler, vil nok dra kjensel på uttrykket.

- Utgangspunktet var en serie med studier over konseptuelle versjoner av flyt og sømløshet, siden vi ønsket å generere den flytende geometrien av vann i bevegelse, sier Hadid i en pressemelding.

Prisen? Omtrent like absurd som formen, og høytidelig som arkitekten. Drøye 5.700 for den rimeligste kjøkkenkranen, 5.500 for baderomsvarianten. Og da snakker vi om pund. Det høres kanskje stivt ut, men til sammenligning må du ut med minst det dobbelte for et av bordene Hadid har formgitt for den britiske møbelprodusenten Established & sons. 50.000 kan også føles som en dråpe i havet, dersom man vet at limited editionvarianten av Aqua-bordet hennes gikk for rundt 2 millioner kroner på auksjon for et par år siden, og modellene og skissene hennes auksjoneres bort som kunst for fem-sekssifrede summer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men renten er lav, og du får god kurs på pundet, så skulle du være i markedet for en kran til 50.000, kan vi glede deg med at Triflow sender til Norge. Triflows nettbutikk er ennå ikke oppdatert med de nye produktene, men du kan ringe og bestille over telefon. Og ta kranene i nærmere øyesyn på Triflows nettsider.

Baderomskranen - ikke for dem som ble skremt av Haisommer? Foto: Produsenten
Kjøkkenkranen av Hadid for Triflow Foto: Produsenten
Bordet Aqua for britiske Established & Sons - her i en spesialutgave for Bonos Project Red. Foto: Produsenten
Krakkene Nekton for Established & Sons, som også kan settes sammen til en ottoman. Foto: Produsenten
Zaha Hadid er opprinnelig arkitekt, og står blant annet bak denne skiheisen i Innsbruck. Foto: Tirol Werbung/Stefan Dauth


Les også: Skiheisenes nye forbilde