Ser du forskjell på luksus og lavpris?

Hvor mye vil du betale for en kalenderklokke?

En av disse klokkene koster 11.000 kroner mer enn den andre. Ser du forskjell?  Foto: Produsentene
En av disse klokkene koster 11.000 kroner mer enn den andre. Ser du forskjell? Foto: Produsentene Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er den tiden på året igjen. Tiden da alle som ikke tror på nyttårsløfter skal ta seg selv i nakken og bli et bedre menneske. Et nytt skoleår, nye muligheter.

Høyt på ønskelisten vår for høsten er en klokke/kalender som hjelper oss å holde styr på dag, dato og klokkeslett. Samtidig som den pynter opp en hvit og kjedelig kontorvegg.

Vil du få orden på livet ditt? Ikea lanserte en rekke smarte løsninger for å holde orden på livet i årets nye katalog.

Prisforskjell: 11.000 kroner

Vi fant to alternativer. Den ene koster 799 kroner fra Jotex. Den andre koster mer enn 11.940 kroner fra Established & Sons via Robert Tandberg. Da er riktignok frakt, moms og fortolling inkludert, men dog. Det er ganske mange tusen kroner som skiller de to klokkene.

Kan du se hvilken som koster mest?

Det er klokken til venstre som har den stiveste prisen.

Dette betaler du for

Luksus eller lavpris

Så du forskjell? (Avsluttet)
Ja(61%)
Nei(39%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Den dyreste klokken, "Font clock", er fra den relativt nystartete og ekstremt suksessfulle britiske møbelprodusenten Established & Sons, og er designet av en av firmaets grunnleggere, den kjente britiske designeren, Sebastian Wrong. At en annen av firmaets grunnleggere er tidligere Wallpaper-sjef og Stella McCartneys ektemann Alasdhair Willis, har nok heller ikke skadet firmaets ry.

Selve uret har vært en suksess siden det ble lansert i 2007. Det som skiller det mest fra Jotex-klokken (og de manuelle evighetskalenderne de er inspirert av) ligger i navnet; fonter. Tolv ulike fonter er bakt inn i uret, slik at det forandrer uttrykk minutt etter minutt, time etter time, dag etter dag.

Established & Sons jobber for å promotere både britisk design og håndverk, og urverket er laget av britiske Grayson Time Management System. Dette selskapet hjelper britiske institusjoner å holde tiden, så her burde man være trygg.

Selve klokken er utført i ABS og perspex, og fås kjøpt i tre ulike størrelser og varianter. Den enkleste viser bare tiden og koster 3.000 kroner, og mellomstørrelsen koster 8.580 kroner.

Men er det verdt prisen? Så du forskjell? Stem til høyre og diskuter under.

Hvorfor så billig?

Jotex' klokke er hakket enklere, men gjør akkurat samme nytten; den viser år, måned, dato, dag og tid. Den vil imidlertid alltid være nummer to, rett og slett fordi den andre kom først. Jotex-klokken leveres heller ikke før 25 november i år, mens den andre har vært i salg i flere år. Klokken er imidlertid langt fra en kopi - den er langt renere i uttrykket, og mange vil nok sette pris på dette. Klokken er også litt mindre, den måler 24x24x10 cm (mot 47x56x16), og vil være lettere å plassere.

Bare barnemat? ? Da bør du prøve deg på denne quizen: Ser du forskjell på luksus og lavpris?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer