Seng til 1,3 millioner?

Javisst, det finnes.

<strong>EKSKLUSIVT:</strong> Dette er altså et bilde av det produsenten trodde var verdens dyreste seng. Det er ikke oppgitt hvor materialene kommer fra, men vi håper det ikke går med en regnskog per seng ... Foto: Produsenten
EKSKLUSIVT: Dette er altså et bilde av det produsenten trodde var verdens dyreste seng. Det er ikke oppgitt hvor materialene kommer fra, men vi håper det ikke går med en regnskog per seng ... Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vi har sett vår del av fantasifulle senger på DinSide. For eksempel den luftige varianten som garanterer deg svale netter og den plysjrøde sengeboksen som inneholder både sorround og subwoofer. Og vi glemmer ikke sengen som tyter rett ut av veggseksjonen, etter et trykk på fjernkontrollen. Litt mer jordnære er disse norske variantene som gir deg plass til litt mer.

Men nå hevder det Arizona-baserte firmaet Parnian at de har konstruert verdens dyreste seng. De hevder også at hensikten ikke var å lage en "verdens dyreste", men å konstruere et møbel som får folk til å si WOW.

Les også: Så senga di knirker? Slik fikser du ulydene

Wow-et kommer nok, men påstanden om dyrest må du ta med en hel neve salt. For vi har sett gullsenger til fire millioner kroner og glemmer definitivt aldri den flyvende sengen (som svever ved hjelp av magneter). Den ble i sin tid oppgitt å koste i overkant av 10 millioner kroner. Men når man snakker sånne beløp - hvem teller vel lenger?

Tok åtte måneder å lage

- Jeg lager møbler som kunstnere lager kunst. Jeg arbeider med designet og tenker gjennom hver detalj til jeg er fornøyd med sluttresultatet, sier selskapets president Abdolhay Parnian i en pressemelding.

Denne sengen har vært i arbeid i to år, og eksemplaret som i sommer ble vist for første gang, tok hele åtte måneder å lage. Den er laget for hånd.

- Jeg arbeider nå med en langt mer påkostet versjon for en privat kunde, sier Parnian.

Les også om treskjærerne som blant annet har vært involvert i utsmykkingen av Røkkes hyttepalass på Oppdal

Knalldyrt

Prisene er oppgitt å gå fra 215.000 kroner til drøyt 1.326.000 kroner, avhengig av utførelser, tilvalg og materialer.

EKSKLUSIVT: Dette er altså et bilde av det produsenten trodde var verdens dyreste seng. Det er ikke oppgitt hvor materialene kommer fra, men vi håper det ikke går med en regnskog per seng ... Foto: Produsenten
Prisen starter på 38.000 og beveger seg mot - hold deg fast - 210.000. Dollar ja, glemte vi det? Foto: Produsenten
Her har Parnian også laget et kjøkken i samme stil. Pris er ikke oppgitt. Foto: Produsenten
Her en annen sengevariant, som inneholder TV-lift i sengeenden. "Call for price". Foto: Produsenten
Heller ikke her oppgis prisen. Derimot får vi vite at sengen kan trekkes med både skinn, mikrofiber og tekstiler. Dessuten kan ryggen flyttes dit du måtte ønske å ha den, via skjulte spor. Foto: Produsenten

SE BILDENE av den rådyre sengen, og andre møbler fra produsenten

Og når vi snakker tilvalg: Dette er langt mer enn "bare" en seng ... Se bare på disse opsjonene:

  • innebygget holder for iPad
  • diverse ladestasjoner
  • skjulte TV- og dataskjermer som "trylles" frem fra sine gjemmer ved hjelp av fjernkontroll
  • skjulte oppbevaringsrom
  • detaljer i gull og rustfritt stål
  • Led-lys
  • håndlagde madresser i fritt valgte materialer som ull, bomull, lateks og hestehår
  • ulike treslag i dekoren (den utstilte versjonen er laget av ibenholt, sapele og lønnetre dekket med tykk pianoblank lakk.

Mer om de dyreste sengene