<B>ROMSLIG:</B> Denne barneromsløsningen er ikke veldig godt egnet for en fireroms på St. Hanshaugen. Personen på bildet er en voksen mann, noe som forteller litt om takhøyden i dette spektakulære barnerommet. Foto: Kuhl Design
ROMSLIG: Denne barneromsløsningen er ikke veldig godt egnet for en fireroms på St. Hanshaugen. Personen på bildet er en voksen mann, noe som forteller litt om takhøyden i dette spektakulære barnerommet. Foto: Kuhl DesignVis mer

Selv Kaptein Sabeltann blir misunnelig

Barnerommet skal ikke vare evig, men det kan i det minste se fantastisk ut mens barndommen pågår.

Si "Kaptein Sabeltann" til en seksåring, og du vil se øynene gjennomgå samme forvandlingsprosessen som når han ti år seinere ser hva kjærestens genser egentlig skjuler: fra sånn passe interessert til ekstremt interessert på et halvt sekund.

Smårollinger elsker pirater. Det vet arkitektene og interiørdesignerne hos Minnesota-baserte Kulh Design Build godt, så når de fikk i oppdrag å gjøre noe helt spesielt på barnerommet til en velstående klient, gjorde de nettopp det.

Høyt under taket

De første skissene inneholdt et romskip, en racerbil og en borg, før arkitekt Steve Kuhl altså landet på et spekatulært piratskip montert så høyt i rommet at det ser ut som en utrangert rakett fra Sovjetunionen på 80-tallet.

Her er det med andre ord høyt under taket, og, ja, det er en voksen person som klatrer opp taubroa til det "svevende" skipet på bildet øverst i denne artikkelen.

Seksåringen som får gleden av å invitere misunnelige lekekamerater hjem kan blant annet lede dem ned fra skipet til fengselet, som befinner seg ved enden av broa. Her kan en ifølge Steve Kulh innlosjere "ondsinnede, tyver og lillesøstre", som bør få problemer med å bryte seg ut - Kuhl har nemlig brukt en vaskekte ståldør for å gi fengselet en eim av realisme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hemmeligheter

En annen smart løsning er tauet som senker seg fra roret til klesskapet under skipet. Hvis ikke seksåringen vil kle på seg er det en smal sak å gjøre også det til en lek.

Kuhl kan åpenbart sine triks, for designfirmaet hans har også laget et hemmelig rom bak et klesskap. Barn elsker hemmelige rom, det er en kjensgjerning. Henger noen jakken sin på riktig knagg åpnes døra til hemmeligheten, der en selvfølgelig også finner en fantastisk, helt innbygget sklie som snirkler seg ned to etasjer.

Den er kun synlig fra inngangs- og utgangspunktet, og selv om det er den morsomste måten å bevege seg nedover etasjer på finnes det også en vanlig trappeoppgang i samme område som sklia.

Du kan se bilder av vidunderet her:

Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
ROMSLIG: Denne barneromsløsningen er ikke veldig godt egnet for en fireroms på St. Hanshaugen. Personen på bildet er en voksen mann, noe som forteller litt om takhøyden i dette spektakulære barnerommet. Foto: Kuhl Design
H'ARRR! Arkitekt Steve Kuhl er, eh, kul. Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design
Foto: Kuhl Design