Selger stygge boliger

Det er merkverdig at noen vil legge boligen sin ut for salg med stygge bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forestill deg årets julekataloger fra butikkene. Fine kataloger på glanset papir. Men med så stygge bilder, at du nesten ikke klarer å se om det er gafler eller gardiner butikkene ønsker å selge.

Nei, det er vel ikke mulig?

Se de stygge boligbildene her

Stygge bilder

Like fullt undres vi. For når man selger en bolig til millioner, hvorfor kan man da ikke bruke noen få hundrelapper, eller bare et par minutter ekstra, på å ta fine bilder av salgsobjektet?

Heldigvis finnes det mange gode eksempler, og langt de fleste boligene som ligger ute for salg på Norges største boligportaler, finn.no og tinde.no, er også presentert med bilder som holder høy kvalitet. En rekke av bildene holder en "grei" standard (Les: Kunne være bedre), mens andre igjen må betegnes som direkte stygge, overbelyste eller utydelige.

Det finnes mange dårlige eksempler på hvordan bilder i en boligannonse ikke bør se ut. Bilde: Per Ervland.
Det finnes mange dårlige eksempler på hvordan bilder i en boligannonse ikke bør se ut. Bilde: Per Ervland. Vis mer


Fenomenet har vi sett i annonser for både eneboliger, leiligheter, delte boliger og hytter.

Pynter (ulovlig) mye på sannheten

En balansekunst

Selvsagt skal bruken av penger (og tid) heller ikke overdrives.

Det skrev vi blant annet om i denne artikkelen: Høy på pæra - fint skal det være. Om DnBNOR Eiendoms konsept, Premium Residens, der man betaler en stor sum penger for å få boligen sin markedsført på en spesiell og ekstravagant måte.

Spørsmålet er om det kanskje ikke er den gylne middelveien som er smartest for de fleste boligselgerne? I alle fall med unntak av de som har helt spesielle og unike boliger.

Selvgjort, ikke velgjort

Aller Internetts fotograf, Per Ervland, er heller ikke imponert.

- Det er utrolig mange merkelige bilder å se i boligannonsene. Selvgjort er ikke alltid velgjort. Man trenger ikke nødvendigvis leie inn fotograf, men man kan i alle fall prøve å se på bildene man tar, og så spørre seg selv - er det virkelig slik boligen jeg har bodd i ser ut?, sier Ervland.

Han mener likevel at bruken av en fotograf ikke nødvendigvis sikrer gode og korrekte bilder.

- Det er ikke alltid resultatet blir så mye bedre hvis man leier inn en fotograf, for kanskje like ille synes jeg det er når bildene er så stylet og manipulerte at de ikke gjengir virkeligheten i det hele tatt. Himmelen kan være byttet ut med ekstrem himmel som ikke hører hjemme der, og alle veggene ser kritthvite ut selv om de egentlig er mørkegule etter 30 år med kjederøyking, sier han.

«- Spør deg selv: Er det vikelig slik boligen jeg har bodd i ser ut?»


Tross dette brukte Per Ervland selv en fotograf da han for et par år siden solgte sin leilighet.

- Jeg ønsket at noen skulle se på leiligheten med friske øyne. Man blir lett "blind" for de fine detaljene når man har bodd et sted lenge, avslutter han.

DinSides kræsjkurs i nettsalg

Ikke bra

Heller ikke meglerne synes alltid at bildene holder høy nok kvalitet. Det sier blant annet megleren som selger hytten i Ski.

- Dessverre er det eierens egne bilder som ligger ute nå, men det kommer nye bilder snart. Dette er ikke bra kvalitet, det har jeg også påpekt. Vi anbefaler alltid at man bruker fotograf, men det er ikke alle som vil det, sier eiendomsmegler Kurt Grønvold i Exact Eiendomsmegling.

Se boligbildene her

Hva mener du om boligbildene? Er det viktig at bilder i boligannonser er flotte og tydelige - eller spiller det en mindre rolle? Si din mening i debatten under!

Boligaktuelt:


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!