Tidenes ærligste?  Foto: Finn.no/DinSide
Tidenes ærligste? Foto: Finn.no/DinSideVis mer

Selger monstersofa på Finn

Følger du disse rådene, slipper du å gjøre det samme.

Vi kunne ikke gjøre annet enn å le da vi ble tipset om denne annonsen på Finn-Torget.

"Boston alt for stor sofa selges". Med følgende helt herlige beskrivelse:

    "Likte du den"?
    Han så på meg, forventningsfull i blikket. Så god han var med det rufsetete håret og det gutteaktige smilet. Mannen hadde kjøpt sofa alene for aller første gang. Hva skulle jeg si?
    Jeg holdt på å kveles i eget latterbrøl av galskap da jeg satte den sammen en kveld helt alene.

    Og det monsteret som tok form i min lille feminine stue er ett syn jeg prøver å glemme. Den tar over alt gulvplass, og idioten som laget dette raklemikket tenkte ikke på at å støvsuge under dette monsteret er umulig! Sofan er av typen med sjeselong på begge sider, og du er advart ... Denne er svær! Sofan er kjøpt i juni 2011. Ønsker å få 10.000 for den, men er åpen for pruting hvis den blir hentet fort.

Veldig opptatt av målene

Sofaens (forhåpentligvis snart tidligere) eier, Birte Beate Nerby forteller DinSide at interessen har vært stor i det døgnet annonsen har ligget ute på Finn, men den er ennå ikke solgt.

- Jeg har fått henvendelser fra folk som synes det er artig, og et par som er interesserte, sier Nerby til DinSide.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sofaen er imidlertid ikke solgt ennå. Først er det et par detaljer som må videreformidles.

- Folk er veldig opptatt av målene, forteller Nerby. Kanskje ikke så rart, etter å ha beskrevet den som et monster av en sofa.

Slik unngår du å gå i samme fellen

Solveig Baalsrud Svoor, interiørarkitekt og partner i Dis. interiørarkitekter mnil Foto: Henrik Strand
Solveig Baalsrud Svoor, interiørarkitekt og partner i //www.dis.no\\\\\\\\\\\\\">Dis. interiørarkitekter mnil Foto: Henrik Strand Vis mer


Ifølge Solveig Baalsrud Svoor, interiørarkitekt og partner i Dis. interiørarkitekter mnil, er det aller viktigste man må gjøre for å unngå å komme hjem med alt for store møbler å passe på å ta mål. Både av stuen, og av de aktuelle møblene.

- Er det veldig små rom, er det lurt å tenke på at man ikke velger en dyp modell, for da tar sofaen mye av rommet, sier Balsrud Svoor.

Hun peker på at det finnes mange litt enklere og nette møbler på markedet, for eksempel retromøbler fra 50- og 60-tallet. - De står på teakbein som gjør at de kommer opp fra gulvet og det blir luftigere under, sier Balsrud Svoor.

Selv om det er både økonomisk og miljøvennlig å handle brukt, betyr ikke dette at du må tråle bruktmarkeder og loppemarkeder for å finne den perfekte nette sofaen. Den enkle stilen har vært populær såpass lenge at en rekke møbelprodusenter har laget nye versjoner av de gamle møblene.

Det kan også lønne seg å velge flere og litt mindre møbler, om du har gulvplass til det, da dette gir et lettere uttrykk.

- En hjørnesofa er massiv i uttrykket. Den trenger et stort rom, selv om den fysisk tar mindre plass om den blir plassert langs veggene, er det lett å glemme at den tar mye plass visuelt. Har man plass i dybden til både sofa og lenestoler, vil dette gi et mer luftig inntrykk, sier interiørarkitekten.

Et annet alternativ er sofaer med sjeselongdel eller puffer. Dette gir flere sitteplasser, uten å ta for mye av rommet.

Knip inn på setene Vil du ikke gi opp tanken på en dyp og god sofa? Er dere stort sett to, holder det kanskje med 2,5-seter i stedet for en 3-seter? Sofaen North fra Bolia.com, pris som vist på bildet 11.399 kroner. Foto: Bolia.com
Signature 300 3-seter fra Bohus er stram i formene, og kun 84 cm dyp. Pris som på bildet, 16.580 kroner.
Nydelig fra Fritz Hansen, Favn, til drøye 50.000 kroner. Foto: Fritz Hansen
Retromøbler får du fra et par hundrelapper på Finn.no. Foto: Finn.no

Under er et par alternativer til deg som ønsker en litt nettere sofa, fra 500 til 50.000 kroner: