Selger juleboliger på Finn

Men ikke glem at boligen skal vare lenger enn til påske.

- Det er jo greit å være litt hyggelig nå før jul, sier Yngve Åkvåg i Block Watne. De som kjøper denne boligen før jul, kan få med alt innbo som er brukt for å style den splitter nye boligen på kjøpet.  Foto: Finn.no
- Det er jo greit å være litt hyggelig nå før jul, sier Yngve Åkvåg i Block Watne. De som kjøper denne boligen før jul, kan få med alt innbo som er brukt for å style den splitter nye boligen på kjøpet. Foto: Finn.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ny bolig til jul? Hele 72 boligannonser på Finn spiller i skrivende stund på jul i annonsen. De aller fleste spiller på at boligene er innflyttingsklare, men noen har det lille ekstra. Det er kanskje ikke så rart.

November og desember er tradisjonelt trege måneder på boligmarkedet. Få boliger legges ut for salg og prisutviklingen er langt svakere på tampen av året enn i årets første måneder.

Faller du for dette? Her er meglernes nye salgstriks

Selger HELT ferdig innredet

Yngve Åkvåg i Block Watne.  Foto: Block Watne
Yngve Åkvåg i Block Watne. Foto: Block Watne Vis mer


Et av de momentene som kanskje får noen til å vegre seg for å overta bolig rett før jul er selve flytteprosessen. For det er lite som er så lite hjemmekoselig som flyttekartonger og flytterot, men i denne tomannsboligen på Sætre i Buskerud skal det ikke være noe problem: Her er det rett og slett ferdig innredet for en hyggelig jul!

– Hvis man vil kan man få med alt man ser på bildene. Det er bare å ta med seg litt klær og sengetøy, og flytte rett inn, sier Yngve Åkvåg i Block Watne til DinSide.

Og han lover at det ikke skal koste noe ekstra.

– Kommer man på banen og kjøper før jul, kan man få det med på kjøpet. Det er jo for dem som trenger en bolig med én gang, det er jo greit å være litt hyggelig nå før jul.

Han legger heller ikke skjul på at det er greit å ha en litt ekstra gulrot for å få boligkjøpere på visning i november- og desemberkulden. Dette er jo tradisjonelt treige måneder - men det er langt fra så rolig som det pleier å være mot slutten av året, forteller Åkvåg.

– Her tikker og går det jevnt hele tiden. Det er ikke noe stort trykk slik det er i Oslo med 100 stykker på visning, men vi har solgt 120-130 boliger på det feltet der de siste ti årene.

Mange av personene som ser på nye boliger i dette området er fra Bærum og Oslo Vest, som flytter på seg når de ser hvor mye de kan få for pengene.

– Du kan jo bytte ut en toroms med halvparten av en ny tomannsbolig.

- Det er jo greit å være litt hyggelig nå før jul, sier Yngve Åkvåg i Block Watne. De som kjøper denne boligen før jul, kan få med alt innbo som er brukt for å style den splitter nye boligen på kjøpet. Foto: Finn.no
Er julenissen ekstra snill i år? Foto: Finn.no
Også inne i boligannonsen er det jul for alle pengene: Juletreet er tent, julegardinene er hengt opp og presangene er på plass ... Foto: Finn.no
Det er ikke få som er interessert i å bli kvitt boligen før jul - og ikke minst nyttår, slik at de slipper å sitte på to boliger ved årets utgang. Denne leiligheten i Bodø får du hvitevarer for en krone, om du overtar før jul. Foto: Finn.no

Se flere juleannonser fra Finn.no:

Les også: Boligselgere har for høye forventninger

Vil bli kvitt boligen før nyttår

Det er kanskje ikke så rart at noen boligselgere er villig til å gi litt ekstra om de får solgt og overlevert boligen før jul - eller enda viktigere: Før årets utgang. Er man i formuesskatteposisjon, eller har kjøpt ny bolig - kan det å selge eller ikke selge være det som vipper regnestykket - spesielt fordi ligningsverdien på bolig nummer to er satt langt høyere enn for den boligen du bor i.

Dette vil også være et moment du bør ta med i regnestykket om du vurderer å kjøpe nå, før du selger boligen du sitter på.

Les mer om reglene for ligningsverdi på boliger her.