Idyllisk på utsiden, historie i kjelleren. Foto: www.bertwig.se
Idyllisk på utsiden, historie i kjelleren. Foto: www.bertwig.seVis mer

Selger bolig med skjelett

Nei, det er ikke ellevill boligstyling. Det er et vaskeekte skjelett.

De fleste som har vært på boligjakt har minst én gang i prosessen sett en bolig som er helt perfekt. Til en mistenkelig gunstig pris. Og tenkt: Hvor er feilen? Er det råte på badet? Finnes det noen skjeletter i skapet?

De som kjøper denne boligen i Visby på Gotland i Sverige, trenger ikke å lure. Her får du skjelett fra sen middelalder med på kjøpet.

Kjøpe bolig? Her er sjekklistene du bør ha med deg på visning

Bygget på vigslet grunn

Huset, som ligger i Nedre Finngränd sentralt i Visby er bygget på murer fra middelalderen. Blant annet den russiske kirkens grunnmur, sågar deler av kyrkegården, som ble gravd frem etter arkeologiske undersøkelser på 1970-tallet.

Eiendomsmegler Leif Bertwig forteller at skjelettet befinner seg i kjelleren under huset. Og der skal det bli.

- Man kan ikke flytte på skjelettet. Det er beskyttet gjennom lovverket, og man kan ikke hverken røre det eller flytte på det, sier Bertwig til DinSide.

Han forklarer at det finnes et tusentalls middelaldergraver i Visby, men at dette er den eneste som er igjen på den opprinnelige plassen.

Festen er ikke over: Sjekk den elleville svenske boligstylingen

Turistattraksjon

Per i dag har boligens eier ingen plikter i forhold til skjelettet, og det er heller ikke åpent for besøkende, men ny eier av boligen kan belage seg på at kjelleren kan bli en turistattraksjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Gotland vil gjerne i fremtiden gjøre en overenskommelse, slik at eventuelle grupper kan komme og titte på.

Ifølge Bertwig er det alltid stor interesse for boliger i Visby, men at denne boligen med den noe spesielle X-faktoren har fått mer interesse enn normalt er det liten tvil om.

- Visby er en av Sveriges eldste og vakreste byer. Det er mange fra Stockholm som kjøper hus og bor der når de blir pensjonister, sier Bertwig. Visby er imidlertid også kjent for hemningsløs festing, men de aller mest utagerende festene begrenser seg til uke i året; Stockholmsveckan, når partyløvene fra Stureplan tar turen til Visby.

Les også: Europas villeste strandfester

Kjappe fakta

Boligen er relativt stor, fem rom (hvorav tre soverom) fordelt på 157 kvadratmeter. Den er lagt ut med prisantydning 4,125 millioner svenske kroner, og boligens ligningsverdi er 2,59 millioner. Du kan følge budrunden på nett, og i skrivende stund er budet oppe i 4,25 millioner kroner.

Les også: Halv pris på hytte i Sverige