Kjappe fakta er med i videoen, for mer utfyllende opplysninger må du se i prospektet. Foto: Boa Eiendomsmegling
Kjappe fakta er med i videoen, for mer utfyllende opplysninger må du se i prospektet. Foto: Boa EiendomsmeglingVis mer

Selger bolig med reklamevideo

Sjekk denne boligannonsen!

Fotonoveller. Innmanipulerte UFO-angrep. Flyvende bananer. Sko i kjøleskapet.

Meglerne i hovedstaden går stadig nye veier for å få oppmerksomhet om boligene de selger. En av dem med flest boligannonsekrumspring på samvittigheten er megler og gründer Tommy Friestad i meglerhuset boa. Tidligere denne uken pekte han på at flere meglere fulgte etter med lignende ideer, noe de velger å ta som et kompliment, og ikke minst et insentiv til å bli enda bedre.

Ingen tvil om at det er en festleilighet som selges her. Foto: Boa Eiendomsmegling
Ingen tvil om at det er en festleilighet som selges her. Foto: Boa Eiendomsmegling Vis mer


Nå tar de boligannonsen et skritt lenger. I denne rykende ferske annonsen, har de ikke bare gjenskapt atmosfæren i en leilighet, morgenen etter den fantastiske festen kvelden før. De har også valgt å vise det frem i en video - der lyd og bilder får spille sammen for å skape essensen av den boligen de ønsker å selge.

– Hovedpersonen inviterer til fest, det er New York, det er 80-tallet, det er masse rødvin, det er kunstnere med stort bustete hår. Det henger lys fra bjelker i taket som reflekterer oppover, og en gammel platespiller står og surrer borti hjørnet, sier megler Tommy Friestad i videoen, for å sette stemningen, før han forteller mer om selve leiligheten og området den ligger i.

I bakgrunnen surrer gladjazz, og vi hører festsurr og latter.

Se videoen her:

Les også: Så mye koster ekstremstylingen

Følelse vs fakta

Tommy Friestad i Boa eiendomsmegling. Foto: boa
Tommy Friestad i Boa eiendomsmegling. Foto: boa Vis mer


Selv om vi hører festen godt i bakgrunnen, er det bare megler for leiligheten vi ser. Det er han som har voiceover, og han snakker også ikke bare om hovedpersonen(e) som kjøper leiligheten - men også om sin egen jobb.

– Når mennesker møter sitt nye hjem, spesielt nå de er emosjonelt engasjert, så er det den opplevelsen jeg kan ta en liten del av, og derfor elsker jeg jobben min, sier Friestad i videoen. – Det handler om å fange essensen av hjemmet, og kommunisere følelsen og ikke bare dokumentere en standard. Så da jeg kom inn i denne leiligheten for første gang, var jeg helt solgt.

Som kjøper er det imidlertid viktig med en kombinasjon: Du må lande på en standard - og en bolig - du kan leve med og i. Det mangler for eksempel energiattest for boligen, noe vi anbefaler alle å be om å få se før de kjøper bolig. Er du på boligjakt bør du passe på å lese takst og selgers egenerklæring grundig, eventuelt tilstandsrapporten om dette foreligger.

På visning? Her er sjekklisten

Ser til utlandet

Megleren som bildemanipulerte inn et UFO-angrep i en boligannonse tidligere denne uken, pekte på at det skjer mye utenfor landegrensene, og onsdag skrev finansnettavisen E24.no om en australsk megler som selger bolig iført speedo (+ sokker!) og banandrakt i en ellevill video.

For vårt vedkommende er kanskje ikke en megler i speedo med på å gi oss et positivt inntrykk av boligen (i hvert fall ikke om han ikke klarer å ta av seg sokkene først), men at det fører til blest rundt objektet er det ingen tvil om.

Vi så ekstremstylingen først i Sverige, og falt helt for de fantastiske boligannonsene til Fantastic Frank.

Inviterer til fest

Friestad i boa nøyer seg heller ikke med video av ferdige festligheter, men tar grep for at potensielle kjøpere skal få oppleve leiligheten på det han mener er dens beste. Neste lørdag inviterer de til visningsfest.

– Interessentene vil også bli invitert til visning lørdag kveld for å komme i den rette stemningen, kanskje får de også noe godt å drikke, sier Friestad til DinSide.

I tillegg til kveldsvisningen neste lørdag, vil de også ha en visning søndag kveld.

Ikke alle er like begeistret for ekstremstylingen. – Hadde vi stylet slik de gjør i Sør-Norge, ville mange trodd det var noe riv, ruskende galt, sier eiendomsmegler i Vesterålen.