Du gjettet kanskje riktig? Jan Thomas' stylingguide og Guess-klokken er illustrasjonsbilder for en leilighet i Stavanger. Foto: Finn.no
Du gjettet kanskje riktig? Jan Thomas' stylingguide og Guess-klokken er illustrasjonsbilder for en leilighet i Stavanger. Foto: Finn.no Vis mer

Selger bolig med hjelp av Jan Thomas-bok og klokke

Gjettet du riktig? Det er selvfølgelig en bolig som selges.

Publisert
Sist oppdatert

At det er smart å vise frem boligen fra sin beste side når man skal selge, vet de fleste. Men hvor går grensen?

Dette er da ikke Parkveien...

En av våre lesere tipset oss om denne annonsen på Finn.no.

I en e-post til DinSide Bolig skriver han:

Storhaug er Stavangers østlige bydel, og her virker det som megler prøver å "hype" opp boligen ved hjelp av Jan Thomas og fancy klokker (se bilder). Dette er da ikke Parkveien...

For mye informasjon kan skjule den viktige informasjonen, eller dekke over at den er utelatt: Sjekk hva de ikke sier

Lekker leilighet

At leiligheten som selges ser griselekker ut på bildene, er det liten tvil om. Her er mange gjennomtenkte detaljer, og for dem som liker et stramt interiør, og detaljer som glassbyggerstein, glass og rustfritt stål, må dette fortone seg som den reneste drømmeboligen.

Det er også tatt en mengde gode bilder som viser frem boligen fra sin beste side. Og det skal jo også nevnes at det er disse bildene som er øverst i den store bildekarusellen som viser frem leiligheten på Finn. Vi lurer likevel på: Hva i alle dager har Jan Thomas-boken, en potteplante, noen smykker og en klokke å gjøre i en boligannonse?

- Det er for at det skal se stilig ut. Det står i stil, det er jo litt det med styling at en skal vise at leiligheten har det lille ekstra, sier megler for leiligheten, Hakima Hølland i Sandnes Sparebank Eiendomsmegling til DinSide.

Følger disse avbildete detaljene med?

- Nei. I utgangspunktet ikke, sier Hølland.

Men er du veldig interessert i bok eller klokke, kan du jo prøve å forhandle... Det har skjedd før at du får med mer enn bare boligen. Da ungkar Petter Jørgensen var klar for en ny fase i livet, valgte han å selge hele pakken: Komplett ungkarsliv til salgs. Og i fjor prøvde en boligselger å selge sin Toyota til tre millioner, inkludert leilighet.

Se etter de harde fakta

Så lenge alle relevante opplysninger er tatt med, som en realistisk prisantydning, oversikt over utgifter, eventuell fellesgjeld og fellesformue, et cetera er til stede, ser ikke nestleder i Forbrukerombudet, Gry Nergård noen problemer med at man spriter opp en boligannonse med et par stemningsbilder. Hun advarer likevel mot å dra det for langt.

- Nå kan det tippe over, slik at man underkommuniserer de opplysningene som er viktige, sier Nergård til DinSide.

- Vi vil uansett alltid oppfordre de som vurderer å kjøpe en bolig å se etter de harde fakta, ikke på de mer overflatiske detaljene, avslutter hun.

Selger millionboliger med dilldall

Det er mange boligselgere som velger å hyre inn profesjonell hjelp til styling av boligen, slik at den fremstår fra sin beste side, men det er også andre grep du kan ta i bruk. Les mer om hvordan du får solgt boligen til best mulig pris.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer