Seks ting du bør sjekke før du kjøper kjøleskap

Dette har alt å si for kvaliteten på kjøleskapet.

KVALITET: For å være sikker på at du kjøper et kjøleskap av høy kvalitet som passer ditt behov, er det seks faktorer du bør sjekke i forveien. Foto: Scanpix.
KVALITET: For å være sikker på at du kjøper et kjøleskap av høy kvalitet som passer ditt behov, er det seks faktorer du bør sjekke i forveien. Foto: Scanpix. Vis mer

- Pris forespeiler jo til en viss grad funksjonene og teknologien du får, men det er ikke nødvendigvis slik at jo dyrere kjøleskap, jo bedre kjøleskap, sier Lars Edvardsen, daglig leder ved Skousen.

Selv om pris er svært viktig for mange når vi skal kjøpe nytt kjøleskap, er det samtidig andre faktorer du bør legge vekt på før du går etter lav eller høy pris.

Her får du tipsene.

Seks viktige faktorer

Før du kjøper kjøleskap er det seks viktige punkter du bør ha klart for deg, ifølge Edvardsen:

Energiforbruk: Dette er viktig både med tanke på miljø og lommeboken. Det er faktisk slik at et kjøleskap merket A++ har cirka 40 prosent lavere energiforbruk enn ett som er merket med A+Støynivå: Det er blitt veldig vanlig med åpen løsning mellom kjøkken og stue. Da er det vesentlig at man slipper å høre på duringen fra kjøleskapet. Støybildet kan typisk være mellom 34-45 desibel. Lydenergien dobles og halveres for hver tredje desibel.Innredning, lys og volum: Det er viktig at skapet har en innredning man er komfortabel med, derfor er det nødvendig å ta runden og se på ulike modeller som er utstilt i butikken. Det kan skille mange liter mellom to skap som har samme utvendige mål. Sjekk også om skapet har flere lyskilder fremfor bare en. Mange skap kommer nå med led-lys langs siden av skapet - noe som gir deg en mye bedre oversikt.Elektronisk temperaturstyring kontra analog styring: Ved elektronisk styring kan du stille inn ønsket temperaturnivå, samt øke effekten for å kjøle hurtig ned hvis du putter inn mye romtempererte varer i kjøleskapet.Ventilasjon: Det er veldig viktig for holdbarheten at kjøleskapet sirkulerer luften innvendig. Det gjøres enten ved at en vifte blåser luften rundt skapet, eller at skapet tar inn luften oppe og slipper den ut via luftespalter nedover kjøleskapet i bakveggen. Dette sikrer en mye jevnere temperaturfordeling samt at luftfuktigheten transporteres rundt. Noen skap har såkalte nullsoner nederst som er adskilt med en isolasjonsplate. Disse har egen temperaturstyring og ligger konstant mellom 0,1-0,7 grader.Kombiskap: Hvis man har kombiskap, er det viktig med non-frost, det vil si et system som avrimer kjøleskapet.

- Maten holder seg lenge

Flere og flere av oss handler hvitevarer på nett, men mange foretrekker fremdeles å gå til en forhandler for å kikke, spørre om råd, og ender opp med å kjøpe kjøleskap fra butikken.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

60% RABATT- 30kr/mnd

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 180 kr for de første 6 månedene. 1 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449,-/6 mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED**

PRØV PLUSS

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99 kr/mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

KJØP ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr for et år. 2,18 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (795 kr/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.