Da Oslos første passivhus ble bygget, dokumenterte arkitekt og byggherre Stein Stoknes hele prosessen. Du kan se den her på seks minutter.  Foto: Per Ervland
Da Oslos første passivhus ble bygget, dokumenterte arkitekt og byggherre Stein Stoknes hele prosessen. Du kan se den her på seks minutter. Foto: Per ErvlandVis mer

Se passivhuset bli bygget

Fra plantegning til ferdig hus på seks minutter.

Tidligere denne måneden skrev vi om Oslos første passivhus. Den energivennlige boligen som er konstruert slik at den sparer eieren for 22.000 kroner i strømutgifter i året! Nå kan du se den bli bygget.

Under hele byggeprosessen har et kamera tatt bilde hvert femte minutt, og disse stillbildene er satt sammen til en video. Det var sivilarkitekt MNAL og byggherre Stein Stoknes, som hadde ideen om å lage en video av byggingen. Chiara Grifasi og Dag Norbø i Ratio Arkitekter har laget den. Videoen ligger på YouTube.

For å unngå fuktighet og vannskader på materialene hadde de satt opp et telt over hele huset. Dette stod i tre uker, mens byggeprosessen var i gang. Dermed gikk byggingen fort unna.

Les mer og se bilder av Stoknes' passivhus her.

Se Oslos første passivhus bli bygget her: