Se leilighetens takst

Taksten vi fikk stemmer godt med noen av meglernes prisantydninger. Men det er også meglere som må ha tippet i blinde.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Her er del to i vårt salg av en 2-roms leilighet på Torshov i Oslo. Eieren har nå hatt besøk av en takstmann for å få en objektiv vurdering av hvor mye boligen er verdt.

Takstrapporten er ikke like omfattende som hva man måtte forvente for 2.000 kroner. Likevel følte boligselgeren at takstmannen gikk grundigere til verks enn de fleste meglerne.

Taksten

Se leilighetens takst

Ifølge takstmannen er en uavhengig prisantydning på boligen 1.175.000 kroner. Prisantydningen fra de syv meglerne varierte mellom 980.000 og 1.275.000 kroner.


Tre av eiendomsmeglerne har kommet ganske nær takstmannens verdivurdering. Remax mente at leiligheten var verdt 1.150.000 kroner, mens Exact og DnB havnet på 1.200.000 kroner.

Notar var det selskapet som lå lengst fra takstmannens vurdering. Notar tippet nemlig 980.000 kroner. Det er nesten 200.000 kroner lavere. Mandag i neste uke vil vi komme tilbake med en nærmere redegjørelse av hva som kan være grunnen til at Notar legger seg så lavt.

Det store valget

Boligselgeren vår har nå vurdert de syv tilbudene fra meglerne, og valget har falt på Remax. Remax kom nest billigst ut i pristesten på honoraret, men det er ikke utelukkende derfor de ble valgt.

- Denne megleren ga inntrykk av å kjenne lokalområdet. Det virket som en trivelig og seriøs person, som nok også boligkjøperen ville kunne stole på.

Remax hadde i tillegg seks annonser innbakt i prisen, alle de andre hadde bare to. I det litt usikre markedet i dag, synes vi at det var en bra forsikring, sier selgeren.

Ved å velge en lokal megler vil boligselgeren i tillegg få fordel av å få et prospekt av leiligheten utstilt i meglerens vindu.

Leiligheten vil bli vist i helgen, og i løpet av en uke eller to kommer vi tilbake med mer informasjon om hvordan salget gikk.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer