Se hvor mye boligen din er verdt

Hva kan du bruke det til?

Har boligen din steget mye i verdi kan du kanskje forhandle frem en bedre rente på lånet ditt. Bor du i en kommune med eiendomsskatt, kan det imidlertid bli dyrt, dersom de tar hensyn til prisutviklingen. Foto: COLOURBOX
Har boligen din steget mye i verdi kan du kanskje forhandle frem en bedre rente på lånet ditt. Bor du i en kommune med eiendomsskatt, kan det imidlertid bli dyrt, dersom de tar hensyn til prisutviklingen. Foto: COLOURBOX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aldri før har boligprisene vært så høye. Etter prisfallet i fjor, har boligprisene steget jevnt og trutt i år, måned for måned. Ja til og med i september steg prisene, selv om prisveksten nå har flatet ut.

Hva med boligen din?

Hvor mye boligprisene har økt i snitt er en god pekepinn på markedet som sådan - men sier fint lite om hvor mye boligen din er verdt. Det kan vi hjelpe deg med.

Vår boligtakstkalkulator finner forventet markedspris for deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle inn gitte data, som areal, standard, utsikt, lysforhold og støyforhold - som kalkulatoren så sammenligner med priser på boligannonser i ditt nærområde, hentet fra finn og tinde. Et voilà: Så mye er boligen din verdt.

Hvor mye er boligen din verdt?

Sjekk med vår boligtakstkalkulator

Spiller det noen rolle da?

Spiller det noen rolle da, er det kanskje lett å tenke. Om boligen din er verdt 1,3 eller 1,4 millioner? Svaret er selvfølgelig ja. Det kan telle både i din favør og disfavør.

Få lavere rente
Har du lån på boligen din, bestemmes renten av hvor stor sikkerhet du har for lånet ditt. Og når boligen stiger i verdi samtidig som du betaler ned på lånet, blir sikkerheten større. Er det lenge siden du pratet med banken din om renter? Da bør du benytte sjansen til å gjøre det nå, mens rentenivået er rekordlavt, og boligprisene høye.

Les mer: Nå bør du refinansiere

Høyere eiendomsskatt
Bor du i en kommune med eiendomsskatt på boliger, er det imidlertid ikke like godt nytt at boligprisene stiger - dersom kommunen bestemmer seg for å justere opp boligers verdi i henhold til dette. Om boligens ligningsverdi øker bestemmes årlig i statsbudsjettet.

Statsbudsjettet legges frem i morgen, tirsdag 13. oktober. Følg med på DinSide

Les også: Slik pruter du på ligningstaksten

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!