Keramiske koketopper er lett å holde rene, og koster bare en brøkdel av induksjon. Og du kan trygt velge en rimelig løsning, viser dansk test.  Foto: Colourbox.com
Keramiske koketopper er lett å holde rene, og koster bare en brøkdel av induksjon. Og du kan trygt velge en rimelig løsning, viser dansk test. Foto: Colourbox.comVis mer

Se hvilken koketopp du bør velge

Hvitevarefavoritten Miele blir både best - og nest verst - i dansk test.

Det er mye å tenke på når du skal kjøpe ny komfyr; og som om ikke det var nok å ta stilling til om du skal ha med eller uten varmluft, damp eller mikrobølgefunksjon; må alle med innebyggingsovn ta to valg: hvilken ovn og hvilken koketopp du skal ha.

En test i regi av det danske forbrukerrådet viser at 10 av 13 keramiske koketopper klarer seg godt; og at du trygt kan gå for et av de rimeligere alternativene.

Miele best i test

Ikea Framtid HGC4T havnet kun hakket bak testvinner Miele, og trekkes frem som ikke bare et budsjettalternativ, men et fullgodt alternativ til langt dyrere merker.  Foto: Ikea
Ikea Framtid HGC4T havnet kun hakket bak testvinner Miele, og trekkes frem som ikke bare et budsjettalternativ, men et fullgodt alternativ til langt dyrere merker. Foto: Ikea Vis mer


Testfavoritten, som, skåret 68 av 100 mulige poeng, var Miele KM 5600. Ikke blant de billigste, men et par tusenlapper billigere enn Mieles modell KM 5803, som havnet nest nederst på listen.

KM 5600 skåret godt på alle testkriterier, temperaturkontroll, varmefordeling, energiforbruk, brukervennlighet og sikkerhet, så den kan mer forsvare prisen på knappe 6.000 kroner fra expert.no.

Synes du dette var en litt stiv pris, vil vi anbefale Ikea Framtid HGC4T. Den skåret hakket svakere på temperaturkontroll, varmefordeling og energiforbruk, men gjorde det like bra som langt dyrere alternativer fra Electrolux; Zanussi, Bosch og Siemens.

Keramisk eller induksjon? Pyrolyse eller manuell rengjøring? Guide når du skal kjøpe ny komfyr

Men vil du ha keramisk?

I denne omgang er det kun keramiske koketopper som er testet. For andre vil kanskje induksjon være et alternativ? Keramiske koketopper får du for fra mellom 1.000 og 1.500 kroner til rundt 5.000, mens du må ut med fra rundt 2.000 til godt over 10.000 kroner for de fleste induksjonstoppene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det vil imidlertid gjøre et visst utslag på strømregningen, da det går langt fortere å varme opp med induksjonstopper, og det er også mye lettere å regulere temperaturen med induksjon.

Se vår miniguide til koketopper.

Tips: Trenger du nye hvitevarer? Velger du modeller som skal innebygges får du 20 prosent rabatt på Elkjøp denne uken.

Grønn Hverdag har sett på hvor lang tid det tar å koke opp vann