Se hvilken kantklipper du bør velge

Batteridrevne kantklippere er uunværlig i hagen. Se hvilken du bør velge.

Best (Ryobi), sterkest (Stihl), minst bråkete (Einhell) og billigst (Biltema). Foto: Produsentene
Best (Ryobi), sterkest (Stihl), minst bråkete (Einhell) og billigst (Biltema). Foto: Produsentene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kantklipper, eller gresstrimmer om du vil, er uunværlig for de fleste hageeiere. Den kommer til der gressklipperen er for stor, godt ned i dumper, og helt inn til kanten.

Svenske Smartson har testet, og anbefalingen er klar: Ryobi RLT36 er mer enn et hestehode foran konkurrentene. Men det finnes andre gode, og rimeligere, alternativer.

Ett av testkriteriene var hvor godt kantklipperen taklet viltvoksende ugress.  Foto: DinSide
Ett av testkriteriene var hvor godt kantklipperen taklet viltvoksende ugress. Foto: DinSide Vis mer


Stor, tung, liten lett, batteri- eller bensindreven? Hvilke gressklippere trenger du?

Ved første øyekast minner de aller fleste kantklippere om hverandre, men det er store variasjoner i brukervennlighet, funksjoner, lyd, kvalitet, kapasitet og ikke minst valuta for pengene. Det som er viktig for testpanelet er ikke nødvendigvis viktigst for deg, så her gjelder det å se godt på resultatene før du velger modell. Kantklipperne ble testet av en høy og en lav person, i en stor hage med variert vegetasjon.

Les hele testen på Smartsons nettsider.

Noen gode klippere

Hvilken du bør velge, kommer an på hva du ønsker deg. Testvinneren fra Ryobi, RLT36, fikk 21 av 25 oppnåelige poeng, og kommer godt ut i alle kategorier. Den er ikke testens dyreste klipper, men prisen på cirka 2.200 kroner (tretti.no) ligger likevel mer enn tusenlappen over de fleste andre kantklipperne. Testens dyreste fra Stihl, FSA65, koster rundt 3.390 kroner (Felleskjopet.no) og havner lenger ned på listen. Blant annet fordi den ikke kan justeres i høyden, og nettopp fordi den er dyr. Dette er likevel en av de kraftigste maskinene, som får toppscore for klippeegenskapene.

Teller pengene mest, bør du gå for Biltema GT18, til knappe 800 kroner (Biltema.no). Lett å bruke, gode resultater, og med støttehjul. Disse bråker imidlertid endel. Modellen BG-CT 18 Li fra Einhell skal imidlertid være et godt valg om lavt støynivå er viktig. Vi har dessverre ikke funnet forhandlere for denne i Norge, men vet du om noen, legg gjerne inn i debatten.

Vi har testet flere kantklippere: Bosch ART 26 Combitrim med to forskjellige tråder og Bosch ART Li 26

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!