Se hvilken gressklipper du bør kjøpe

De europeiske forbrukerrådene har testet gressklippere.

Er det på tide å bytte til en gressklipper som starter med et tastetrykk? Foto: Colourbox.com
Er det på tide å bytte til en gressklipper som starter med et tastetrykk? Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvilken gressklipper som passer for deg er avhengig av ditt behov. Det er mange typer å velge mellom; bensindrevne, elektriske, batteridrevne, roboter, bioklippere og de gode gamle manuelle.

Det er mye å velge mellom, og alle typer har sine styrker og svakheter. Hva som er viktig for deg og din plen er det bare du som kan bestemme, men én ting er klart: Er du i markedet for en gressklipper er dette tiden å kjøpe på.

Det danske forbrukermagasinet Tænk har oppdatert de europeiske forbrukerrådenes test av gressklippere fra i fjor, og her er de beste innen hver klasse.

Misunnelig på naboens plen? Slik blir gresset grønnere på din side av gjerdet.

Bensindrevne klippere

Gressklippere som går på bensin er gjerne blant de kraftigste. De egner seg til store plener, og bukker sjelden under dersom du har sluntret litt unna og gresset har fått vokse seg høyt. Det er stort sett disse klipperne som anbefales.

I klassen for bensindrevne klippere fikk to gressklippere Best i test-stempel:
Honda HRX537c VK fikk 72 av 100 mulige poeng. Skåret meget bra på plenklipping og holdbarhet, mens fikk trekk for høyt energiforbruk. Viking MB545V fikk 70 av 100 mulige poeng. Skåret bra på plenklipping og holdbarhet, dårlig på støy og under middels på energiforbruk.

Elektriske gressklippere

Elektriske gressklippere er enkle å starte, du plugger inn og slår den på, men har en åpenbar begrensning i det at den har en ledning. Med mindre du har en ørliten hageflekk må du frem med skjøteledning.

Testvinneren i denne klassen var også testvinner blant elektriske gressklippere i fjor, VikingME 545V. Den fikk 74 av 100 mulige poeng, og skårer meget bra på energiforbruk og holdbarhet. Den støyer imidlertid noe.

Batteridrevne gressklippere

Med de nye lithiumbatteriene vil du få fleksibiliteten i en bensindreven klipper kombinert med enkelheten i en elektrisk: Ikke noen ledning, og ikke startvansker. Vi tipper disse vil seile opp som de mest populære klipperne fremover.

Best i test er en modell fra Bosch, Rotak 37 Li Battery som fikk 74 av 100 mulige poeng. Den skårer bra på alle punkter, og ekstra bra på holdbarhet.

Manuelle gressklippere

Gressklippere som krever at du selv skyver dem, er fint for dem som ønsker seg litt ekstra trening i hverdagen. Disse egner seg også godt på steder der du ikke har strøm, og du ikke ønsker å frakte mye, for eksempel til seteren på fjellet; eventuelt for deg som kun har en ørliten gressflekk du skal ta deg av.

Best i test her er også fjorårets vinner: Gardena 380c. Den oppnår 61 av 100 mulige poeng, og skårer selvsagt bra på energiforbruk, samt holdbarhet. Resultatet derimot får ikke bedre enn "middels" karakter.

Robotgressklippere

For deg som helst vil nyte sommeren med minst mulig hagearbeid, er kanskje en gressklipperrobot tingen. Det er imidlertid avhengig av at du har en relativt jevn gressplen.

Best i test er Husqvarna Automower 220 AC som fikk 73 av 100 mulige poeng: Den skåret bra på alle kriterier, ekstra bra på støy og holdbarhet.

Eventuelt kan du bytte plen med terrasse