Se de smarte løsningene!

Noen ganger er ting best med egen vri.

<b>KJØKKEN MED VRI:</b> Roald Bergstrøm har spesialsydd løsninger på kjøkkenet sitt, som her med integrert PC-skjerm i skapdøra. Det trådløse tastaturet ligger på benken. Foto: ROALD BERGSTRØM
KJØKKEN MED VRI: Roald Bergstrøm har spesialsydd løsninger på kjøkkenet sitt, som her med integrert PC-skjerm i skapdøra. Det trådløse tastaturet ligger på benken. Foto: ROALD BERGSTRØM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Noen ganger finner man rett og slett ikke det man egentlig trenger i butikkene. Kanskje er bordet for høyt eller hyllen for lav. Eller kanskje skulle du hatt et skreddersydd møbel som du rett og slett ikke finner i butikkene.

Vi har tidligere skrevet om interiørdesigneren Siv Endresen, som har drevet med ombygging av Ikea-møbler i årevis.

Men blant Dinsides lesere er det også driftige folk.

Har du modifisert eller redesignet Ikea-møbler eller andre møbler? Send oss gjerne bilder og tips på denne epost-adressen.

Her er noen smarte Ikea-hacks fra lesere:

«Terje» på veggen

Noen ganger vet du nøyaktig hva du trenger, men du kan ikke finne dette i butikkene.

Baderomskrakken til Erland Jonassen er en slik:

«Jeg trengte en krakk på badet, men alt tok for stor plass på ett lite moderne bad med glassdører i dusjen. Når man blir over 80 er man redd for lårhalsen når man hopper rundt på ett ben i en såpeglatt dusj.

Så løsningen ble en kjøkkenstol, «Terje» fra Ikea.

En liten sag, ett bor og fire møbelskruer var alt som skulle til for å få ett klappsete som ikke bygde mer enn 3 cm ut fra veggen. Jeg har festet den til veggen - flisene, med dobbelsidig tape, og det har holt i tre år nå. Tar ingen plass bak glassveggen. »

Denne løsningen kan også være perfekt andre steder i huset, hvor det er for trangt med et møbel, men hvor du likevel ønsker muligheten til å sette deg ned. Som i entréen.

KLAPPSTOL BLIR VEGGHENGT KRAKK: Erland har brukt en «Terje» klappstol fra Ikea. Foto: ERLAND JONASSEN
TAR LITEN PLASS: Oppslått tar ikke den vegghengte krakken mye plass. Foto: ERLAND JONASSEN
UTSLÅTT: Og slik er krakken utslått. Foto: ERLAND JONASSEN
SMART PÅ TRANGE STEDER: Patenten kan være smart å bruke også andre steder med begrenset plass, som for eksempel i gangen. Foto: ERLAND JONASSEN


Les også: Svein-Inge laget togseng til junior - slik gjør du

Innfelt PC-skjerm på kjøkkenet

Roald Bergstrøm har sendt oss noen bilder av Ikea-kjøkkenet sitt, som han har modifisert etter egne ønsker.

«Jeg hacker ganske mange Ikea-produkter. Jeg er bygningsingeniør, sivilarkitekt og IT-mann. Kjøkkenet mitt har integrert PC-skjerm i skapdøra, innfelte ledlys i skapsidene, egne avslutninger på skapene og så videre. »

Her kan du selv se hvordan Roald har fikset kjøkkenet slik at det har blitt slik han vil ha det:

KJØKKEN MED VRI: Roald Bergstrøm har spesialsydd løsninger på kjøkkenet sitt, som her med integrert PC-skjerm i skapdøra. Det trådløse tastaturet ligger på benken. Foto: ROALD BERGSTRØM
VIPP UT: Skapdøren kan vippes opp, og skapet rommer også andre kjøkkensaker. Foto: ROALD BERGSTRØM
INNFELT: Innfelte led-lys i skapsidene. Foto: ROALD BERGSTRØM
INNFELT: Innfelte led-lys i skapsiden. Foto: ROALD BERGSTRØM


Les også: Slik oppdaterer du den gamle kommoden

TV-benk med puck-føtter

Christer Småberg har laget en TV-benk av en hylle, ettersom han aldri fant noe som passet til hans formål.

«Den består av «Expedit» hylle som er lagt horisontalt, ishockeypucker fastskrudd som føtter, skuffeinnsats for spill og kabler, skapinnsats med dør for ruter og modem, som jeg har modifisert for å få to hyller.

Bakveggen består av tynn hylleplate hentet fra annet Ikea-møbel/skap i samme farge som jeg hadde liggende. Med utskåret hull for kabelgjennomgang samt lufting i topp.»

(«Expedit» finnes ikke lenger, nå heter den «Kallax», red. anm.)

DETTE ER EGENTLIG EN HYLLE: Christer har brukt Ikea-hyllen «Expedit» til å skreddersy en TV-benk. Foto: CHRISTER SMÅBERG
BAK DØREN: Bak døren gjemmer det seg modem og ruter. Foto: CHRISTER SMÅBERG
SER DU PUCKEN? Chister har brukt ishockey-pucker til bein. Foto: CHRISTER SMÅBERG
ROMMER MYE: Med skreddersydd løsning fikk han plass til det han trengte. Foto: CHRISTER SMÅBERG


Les også: Slik kan du lage din egen urtehage til kjøkkenbenken - til en fjerdedel av prisen

Satte fronten på hodet

Vi har tidligere skrevet om det smarte kjøkkenskapet som Petter Nessimo laget selv, men vi tar med et bilde her også, til glede for nye lesere.

Petter kjøpe nytt Ikea-kjøkken og fikk litt plass til overs, som det gjerne kan bli når modulene er satt sammen. Dersom det ikke finnes skap som passer i glippen, løses dette vanligvis med en utfôring. Men da får du ikke utnyttet plassen.

Dermed lagte Nessimo et smalt skap, ved hjelp av to skinner og en skapfront til en ovnsskuff som han satte på hodet.

Her kan du se flere bilder.

HER VAR DET EGENTLIG FOR SMALT TIL ET SKAP: Da lagde Petter sitt eget, ved hjelp av to skinner og en skuffefront han satte på hodet. Foto: PETTER NESSIMO
HER VAR DET EGENTLIG FOR SMALT TIL ET SKAP: Da lagde Petter sitt eget, ved hjelp av to skinner og en skuffefront han satte på hodet. Foto: PETTER NESSIMO Vis mer


Har du modifisert eller redesignet Ikea-møbler eller andre møbler? Send oss gjerne bilder og tips på denne epost-adressen.