Se årets møbelnyheter først

Få adgang til lukkede bransjerom, og se årets rykende ferske møbelnyheter.

DinSide kommer tilbake med nyheter og bilder i løpet av helgen.

Designers Saturday Awards: Norges beste interiør

Designinteressert? Bli med på Designers Saturday i Oslo. På Søndag.

Helgen 8. - 9. september er det duket for en storstilt designmønstring i Oslo. For tolvte gang arrangerer møbel- og interiørbransjen Designers Saturday. Som i realiteten varer nesten tre dager til ende.

Det starter forsiktig allerede i dag, fredag, med mindre arrangementer, så er det bransjedag lørdag, og søndag er det åpent for publikum. Dette er en unik sjanse for oss vanlige dødelige til å se showroom som ellers ikke er åpne for publikum, og titte på nyheter som hittil kun har vært å se på lukkede fagmesser i utlandet.

Gratis transport

De kjente PK-stolene i ny drakt, en del av Fritz Hansens nye høst- og vinterkolleksjon, ser du i showrommet på Skøyen. Foto: Fritz Hansen
De kjente PK-stolene i ny drakt, en del av Fritz Hansens nye høst- og vinterkolleksjon, ser du i showrommet på Skøyen. Foto: Fritz Hansen Vis mer


Fra Brynseng i nordøst til Skøyen i sørvest står mer enn 130 møbel- og interiørprodusenter, i 35 butikker og showrom, klar til å vise frem siste nytt innen møbler, tekstiler, gulv og belysning.

Du må gjerne rusle fra butikk til butikk, fra showroom til showroom - men ønsker du å rekke over alt på en dag kan det være smart å benytte seg av bussene som frakter deg fra sted til sted - helt gratis. Bussene vil gå i skytteltrafikk mellom 17 ulike stoppesteder, fra klokken 11 til 16 på søndag.

Last ned kart over arrangementet

Om arrangementet

Designers Saturday ble første gang arrangert i New York for mer enn 30 år siden. Flere europeiske byer har siden hengt seg på, men Designers Saturday i Oslo er det eneste arrangementet av sitt slag i skandinavia. I Oslo arrangeres Designers Saturday annet hvert år.

Norsk Design- og Arkitektursenter, DogA er hovedbase for årets arrangement, og anbefales som startsted, dersom du ønsker å ta en runde. Her kan du se nyheter fra både norske og internasjonale møbelprodusenter, i tillegg til en utstilling av de prosuektene som vinner Designers Saturday Awards.

DinSide Bolig anbefaler: Skal du bare innom ett sted, ta turen til Robert Tandbergs nye butikk i Posthallen i det gamle posthuset i kvadraturen. Her er 2.300 kvadratmeter med de aller mest luksuriøse møblene du kan tenke deg.

Robert Tandberg fører blant annet Poltrona Frau, Molteni, Gandia Blasco, Fritz Hansen, Cavalli (IPE) - i tillegg til vår absolutte favoritt: de superlekre møblene fra italienske Ceccotti Collezioni. Endelig kan en større del av møbelkolleksjonen ses (og kjøpes) i Norge - for dem som har råd til det.

En av de vakreste bokhyllene vi har sett, fra Ceccotti Collezione. Foto: Elisabeth Dalseg
En av de vakreste bokhyllene vi har sett, fra Ceccotti Collezione. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer