Se årets møbelnyheter først

Få adgang til lukkede bransjerom, og se årets rykende ferske møbelnyheter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DinSide kommer tilbake med nyheter og bilder i løpet av helgen.

Designers Saturday Awards: Norges beste interiør

Designinteressert? Bli med på Designers Saturday i Oslo. På Søndag.

Helgen 8. - 9. september er det duket for en storstilt designmønstring i Oslo. For tolvte gang arrangerer møbel- og interiørbransjen Designers Saturday. Som i realiteten varer nesten tre dager til ende.

Det starter forsiktig allerede i dag, fredag, med mindre arrangementer, så er det bransjedag lørdag, og søndag er det åpent for publikum. Dette er en unik sjanse for oss vanlige dødelige til å se showroom som ellers ikke er åpne for publikum, og titte på nyheter som hittil kun har vært å se på lukkede fagmesser i utlandet.

Gratis transport

De kjente PK-stolene i ny drakt, en del av Fritz Hansens nye høst- og vinterkolleksjon, ser du i showrommet på Skøyen. Foto: Fritz Hansen
De kjente PK-stolene i ny drakt, en del av Fritz Hansens nye høst- og vinterkolleksjon, ser du i showrommet på Skøyen. Foto: Fritz Hansen Vis mer


Fra Brynseng i nordøst til Skøyen i sørvest står mer enn 130 møbel- og interiørprodusenter, i 35 butikker og showrom, klar til å vise frem siste nytt innen møbler, tekstiler, gulv og belysning.

Du må gjerne rusle fra butikk til butikk, fra showroom til showroom - men ønsker du å rekke over alt på en dag kan det være smart å benytte seg av bussene som frakter deg fra sted til sted - helt gratis. Bussene vil gå i skytteltrafikk mellom 17 ulike stoppesteder, fra klokken 11 til 16 på søndag.

Last ned kart over arrangementet

Om arrangementet

Designers Saturday ble første gang arrangert i New York for mer enn 30 år siden. Flere europeiske byer har siden hengt seg på, men Designers Saturday i Oslo er det eneste arrangementet av sitt slag i skandinavia. I Oslo arrangeres Designers Saturday annet hvert år.

Norsk Design- og Arkitektursenter, DogA er hovedbase for årets arrangement, og anbefales som startsted, dersom du ønsker å ta en runde. Her kan du se nyheter fra både norske og internasjonale møbelprodusenter, i tillegg til en utstilling av de prosuektene som vinner Designers Saturday Awards.

DinSide Bolig anbefaler: Skal du bare innom ett sted, ta turen til Robert Tandbergs nye butikk i Posthallen i det gamle posthuset i kvadraturen. Her er 2.300 kvadratmeter med de aller mest luksuriøse møblene du kan tenke deg.

Robert Tandberg fører blant annet Poltrona Frau, Molteni, Gandia Blasco, Fritz Hansen, Cavalli (IPE) - i tillegg til vår absolutte favoritt: de superlekre møblene fra italienske Ceccotti Collezioni. Endelig kan en større del av møbelkolleksjonen ses (og kjøpes) i Norge - for dem som har råd til det.

En av de vakreste bokhyllene vi har sett, fra Ceccotti Collezione. Foto: Elisabeth Dalseg
En av de vakreste bokhyllene vi har sett, fra Ceccotti Collezione. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer