ScrapTrap fanger kjøkkensøppelet

.. før det faller på gulvet.

<b>Jatakk!</b> La ScrapTrap ta seg av matlagingsrester og søppel.  Foto: Produsenten
Jatakk! La ScrapTrap ta seg av matlagingsrester og søppel. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er sikkert mange årsaker til at kjøkkengulvet blir fort skittent, og burde feies, støvsuges eller vaskes hver eneste dag. Én av dem er at smuler og avskårne grønnsaker, som skal børstes fra benken og ned i hånden før det kastes i søppelbøtten, faller ned på gulvet.

Vi innrømmer det gjerne. Det skjer hos oss også. Alt for ofte. Ingen god kombinasjon når det eneste vi liker mindre på kjøkkenet enn å vaske er at det er skittent.

Litt skitt kan være greit, men her bør du ikke slurve unna med vaskingen.

Gleden var derfor stor da vi oppdaget ScrapTrap - søppelfellen. Og vi våger å kalle den årets smarteste kjøkkendings, selv om vi kun såvidt har entret årets annen måned, og den ikke er splitter ny. Den er ny for oss. Og den er en kombinasjon av våre tre favorittegenskaper: Smart, funksjonell og enkel. I tillegg er den ikke stygg å se på.

ScrapTrap er rett og slett en liten plastikkbeholder som du kan henge på den øverste kjøkkenskuffen eller -døren, slik at den sitter helt inntil og under kjøkkenbenken, og du enkelt kan skyve eller børste alt avfallet ned i den, før du heller det i søppelbøtten.

Vi har ikke klart å finne ScrapTrap i noen norske butikker eller hos noen norske forhandlere, men du får kjøpt den fra rundt 5 dollar på Amazon.com.

Har kjøkkenutstyrshysteriet gått for langt? Helle Øder Valebrokk klarer seg med en god kniv.

Slik ser den ut, ScrapTrap. Foto: Produsenten
Du hekter den på øverste kjøkkenskuff eller på kjøkkenskapet. Foto: Produsenten
Jatakk! La ScrapTrap ta seg av matlagingsrester og søppel. Foto: Produsenten
Når benken er fri for smuler og matrester hekter du den bare av, og tømmer i søppelbøtten. Foto: Produsenten


Gjør det selv?

Du kan selvfølgelig prøve å mekke sammen tilsvarende løsninger selv. Vi har selv gjort lignende øvelser med plastposer, med mer eller mindre hell. Er du handy og liker å skru sammen saker, kommer du sikkert langt med et par kroker og et plastkar. Men vær da obs på at du får en form for foring, slik at du ikke ødelegger overflatebehandlingen på kjøkkenskapet eller skuffen du henger den på.

En annen variant er å tenke nytt når du skal plassere søppelbøtten. Det finnes mange smarte uttrekksløsninger på markedet, men de aller fleste har plassert denne under vasken. Plasserer du den i et skap, under der du pleier å stå med skjærebrettet, kan du bare skyve søppelet rett ned i bøtten, uten å gå omveien om en hånd, pose - eller ScrapTrap.

Vi har tidligere skrevet om smarte systemer som gjør det lettere å få orden på søpla, uten at den tar all plassen på kjøkkenet eller i boden. Se også lesernes beste kildesorteringstips og noen av de nye løsningene Ikea lanserte et par år tilbake.