Santa Maria tilbakekaller produkter

Grunn: Har funnet mandelprotein i paprikapulveret.

<b>TEX-MEX FAVORITT:</b> Har du nøtteallergi bør du sjekke om du har noen av disse produktene i kjøleskapet. Foto: SANTA MARIA
TEX-MEX FAVORITT: Har du nøtteallergi bør du sjekke om du har noen av disse produktene i kjøleskapet. Foto: SANTA MARIAVis mer

15. februar tilbakekalte Santa Maria et antall produkter fra markedet etter å ha avdekket mandelprotein i et parti med paprikapulver. Siden det kan være skummelt for de med nøtteallergi, er flere produkter satt på svartelisten av selskapet selv.

SE OGSÅ: Sjekk dette Taco-trikset!

For å forsikre seg om at ingen av produktene som selges i Norge inneholder mandelprotein, har Santa Maria nå utvidet listen over produkter som kalles tilbake, skriver produsenten i en pressemelding.

Her er listen over produktene, og hvilke best før-datoer du bør merke deg:

Santa Maria tilbakekaller produkter


LES OGSÅ: Slik unngår du at avokadoen eller guacamolen blir brun

Kun farlig for de med mandelallergi

Siden mandel ikke er oppgitt som ingrediens i produktene, må altså Santa Maria advare de med mandelallergi om å spise produktene.

I følge pressemeldingen fra selskapet, skal verken Santa Maria eller leverandøren av paprikapulveret som er brukt, benytte seg av mandler eller andre nøttetyper i sin produksjon. Det undersøkes derfor hvordan problemet kan ha oppstått.

En oppdatert liste over produktene som er tilbakekalt vil være tilgjengelig på Santa Marias norske nettsider.

LES OGSÅ: Er jordbærsalsa det perfekte tilbehør?