<strong><B>KREVER SIN PLASS:</strong></B> Samsungs TV-ekspert Knut-Eirik Rörnes blir liten ved siden av 105-tommeren. Foto: ØYVIND PAULSEN
KREVER SIN PLASS: Samsungs TV-ekspert Knut-Eirik Rörnes blir liten ved siden av 105-tommeren. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer

Samsungs ultimate toppmodell

Samsung S9W er en av de råeste TV-ene vi har sett. Dessverre er den også helt uoppnåelig.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om de største TV-ene alltid har vært rådyre, er de fortsatt interessante for teknologinteressserte lønnsslaver. De er nemlig proppet med den beste teknologien produsentene klarer å tilby, og før eller siden vil den teknologien også dryppe ned på de modellene som har en oppnåelig butikkpris.

S9W-serien kommer i to størrelser, henholdsvis 82- og 105-tommer, og drømmer du om storebroren er det bare å selge hytta med en gang.

Den antas nemlig å få en norsk pris på rundt 1.3 millioner norske kroner. Ja, du hørte riktig.

Vel, det eksluderer ganske enkelt de fleste av oss.

Den gode nyheten er imidlertid at det aller meste av de bildemessige godbitene disse TV-ene har, vil komme på flere av årets TV-er. Vil du vite hvilke er det bare å følge med, vi kommer nemlig med en bred gjennomgang av hvilke modeller dette gjelder til uken.

Bilder av de to S9W-modellene får du her:

Se vår test av Samsungs 78-tommer, til «bare» 55.000 kroner

Hva er nytt?

Utseendemessig er de to modellene ganske like forgjengerne vi så på CES- og IFA-messen allerede i 2014, men de er selvsagt oppdatert med årets nye SUHD-panel.

Stikkordene er 10-bits panel (opp fra 8) som gir bedre fargerom der antallet graderinger øker fra 512 til 1024, og ikke minst langt bedre lysstyrke på opp mot 1000 nits. Det siste er viktig, fordi det å ha kontroll på lysstyrken gjør det langt enklere å få fram sortnivået og vise dynamikken i bildet.

Som det ligger i SUHD-navnet er TV-ene selvsagt klare for 4K-sendingene til Netflix, ja TV-ens 21:9-format gjør faktisk at oppløsningen er på hele 5120x2160 punkter, også kalt 5K.

LES OGSÅ: Blir det Samsung eller LG som vinner TV-krigen?

Tizen på innsiden

Samsung S9W, 82-tommer. Foto: ØYVIND PAULSEN
Samsung S9W, 82-tommer. Foto: ØYVIND PAULSEN Vis mer


På innsiden er det, som på Samsungs øvrige 2015 modeller, det nye Tizen-operativsystemet som er i bruk.

Vi har ikke fått gått i dybden på det enda, men førsteinntrykket er at det jobber raskt, samt at menyene virker litt renere og enklere enn på fjorårets modeller. I likhet med konkurrentens alternativer legges det stor vekt på streaming, både av video og også av spill.

Dessverre lider vi nordmenn litt av vår geografiske plassering, så foreløpig får vi altså ikke tilgang til Amazons 4K-tilbud eller Playstation Now-funksjonene.

LES OGSÅ: I år blir TV-ene smarterer enn noengang

Reiseomkostningene til denne reportasjen er dekket av produsenten. Les mer her

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer