Samsung 55" 3D LED Smart-TV UE55ES8005. Legg merke til den nye TV-foten, og det integrerte webkameraet på toppen som kan brukes til videosamtaler via Skype.  Foto: Produsent
Samsung 55" 3D LED Smart-TV UE55ES8005. Legg merke til den nye TV-foten, og det integrerte webkameraet på toppen som kan brukes til videosamtaler via Skype. Foto: ProdusentVis mer

Samsungs TV-nyheter i butikken

Den koreanske giganten har allerede startet salget av årets modeller.

Når Samsung lanserer nye TV-modeller er det noe som legges merke til både hos kunder og forhandlere, men kanskje mest hos nervøse TV-konkurrenter.

Forklaringen er enkel: Samsung er den desiderte markedslederen på TV her i Norge, og har de siste seks årene også vært den mestselgende TV-produsenten på verdensbasis.

Og nå er altså slippet av 2012-modellene i gang, og i første omgang er det den råspennende toppserien ES8005 som kan kjøpes.

Her er de aktuelle modellene og prisene vi har sett hos Elkjøp:

  • ES8005: 55-tommers modellen koster 23.999 og er på lager. 46-tommeren sendes 15/4, og koster 17.999. 40-tommeren koster 14.999 kroner og sendes 7/5.

Hva er nytt?

I tillegg til at TV-foten nå har fått en U-form, er det verdt å merke seg at det ellers slanke TV-kabinettet har fått en liten klump på toppen. Denne klumpen skjuler et integrert WEB-kamera, slik at videotelefoni via Skype skal bli enda enklere for kundene enn før.

Web-kameraet får du på toppmodellen ES8005, og den nye 7000-serien - begge i LED-klassen. Men plasma henger fortsatt med hos Samsung, og på plasmamodellen PDP8000 vil også dette være på plass. Det betyr imidlertid at de rimeligere modellene ikke vil ha disse funksjonene.

Les mer om Samsungs TV-nyheter 2012 her!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er imidlertid på innsiden de største nyhetene har skjedd: TV-enes prosessorer har blitt langt kraftigere: Det gjør at flere bildebehandlingsprogrammer kan kjøres samtidig, i tillegg til at TV-ens finesser går raskere. På ES8005 vil du blant annet få en dobbeltkjerneprosessor som også lar deg multitaske med Smart-TV-funksjonene. Samsung er forøvrig ikke alene om dette, vi ser det samme fra andre produsenter, blant annet Panasonic.

Se også: Panasonics satser for fullt på LED-TV.

En stor gimmick i år, er at Samsung nå lar deg skifte kanal og styre lyden ved hjelp av stemmen eller håndbevegelse. Du kan også surfe på nettet uten å bruke fjernkontroll eller tastatur.

Dette kommer forøvrig også konkurrenten LG med, og du får mer om forskjellene og likhetene på de to i denne artikkelen.

Flere av modellene vil også bli levert med to fjernkontroller, og i tillegg har SmartTV-funksjonene fått seg et løft: Menyene vises nå i full HD, og det skal komme langt mer innhold.

DinSide kommer selvsagt tilbake med full test av modellene, så her er det bare å følge med.