Fra Samsung-standen på CES; Oled-modellen på 55-tommer er et naturlig blikkfang. Foto: Produsenten
Fra Samsung-standen på CES; Oled-modellen på 55-tommer er et naturlig blikkfang. Foto: ProdusentenVis mer

Samsungs TV-nyheter 2012

Verdens største TV-produsent med storslipp.

Selv om Samsung for sjette året på rad er den mestselgende TV-produsenten på verdensbasis, så nekter de å hvile på laurbærne.

I stedet er det fullt trykk, og de starter som vanlig året med å lansere så mange modeller at det selv for Samsungs produktsjefer er vanskelig å holde styringen.

Totalt kommer det 29 nye TV-modeller i løpet av 2012. Kun én ren LCD-TV er igjen i sortimentet, deretter følger det seks plasmamodeller med PDP8000 som toppmodell.

Det er imidlertid den godt kjente kant-LED-teknologien som er «vinneren», med hele 21 nye modeller. Øverst på tronen er det imidlertid en 55-tommers OLED-TV som står, en direkte konkurrent til LGs alternativ altså.

Dette er det vi vet så langt.

Se alle våre TV-tester

ES8000 er den nye toppmodellen i LED-klassen

Den beste LED TV-en fra Samsung i år vil altså hete ES8000, og kommer i størrelser helt opp til 75-tommer. Vi skal ikke lenger tilbake enn til september, da 75-tommer ble presentert som verdens største LED-TV.

Designmessig er den like slank som D8005, og har også omtrent like smal ramme. Den U-formede foten er derimot helt ny, og på toppen av rammen er det en liten klump, som skjuler et integrert webkamera. Målet med den er selvsagt å få enda flere av kundene til å bruke TV-ens videosamtalefunksjon via blant annet Skype. Det integrerte webkameraet får du kun på utvalgte modeller, blant annet på toppmodellene ES8000, den nye 7000-serien i LED-klassen, samt plasmamodellen PDP8000. Merk deg altså at den nye 6800-serien i LED-klassen ikke har webkamera integrert.

Fra Samsung-standen på CES; Oled-modellen på 55-tommer er et naturlig blikkfang. Foto: Produsenten
Fra Samsung-standen på CES; Oled-modellen på 55-tommer er et naturlig blikkfang. Foto: Produsenten
ES8000: Samsungs nye toppmodell i LED-klassen. Foto: Produsenten
ES8000: Samsungs nye toppmodell i LED-klassen har fått en splitter ny U-formet TV-fot. Foto: Produsenten
Samsung er allerede best i klassen når det gjelder Smart-TV funksjonalitet. I år tar de nok et steg, og vi er svært spent på om konkurrentene klarer å henge med. Foto: Samsung
ES8000 Foto: Samsung
Plasmamodellen PDP8000 på 60-tommer sett forfra. Foto: Samsung
Detaljbilde av lasmamodellen PDP8000 på 60-tommer. Foto: Samsung
Plasmamodellen PDP8000 på 60-tommer sett bakfra. Foto: Samsung
LED: Den nye 7000-serien, her ser vi at fjorårsfoten er beholdt, men også her får du integrert webkamera. Foto: Samsung
LED: Den nye 6800-serien, her ser vi at fjorårsfoten er beholdt. Foto: Samsung


Men det er selvsagt på innsiden at godbitene ligger.

En stor forskjell på de rimelige modellene og toppmodellene er nemlig hvor raskt TV-en klarer å jobbe: Jo kraftigere motor, jo flere bildebehandlingsprogrammer kan kjøre i bakgrunnen samtidig, i tillegg til at TV-ens finesser glir raskere.

Og her har Samsung satt inn støtet. Akkurat dette er dårlig nytt for konkurrentene, for her ligger Samsung allerede langt foran dem alle.

ES8000 får en dobbelkjerneprosessor på en gigahertz, som ikke bare gjør at TV-en jobber langt raskere, men som også lar deg multitaske mellom flere funksjoner samtidig. Ikke uventet er også Smart-TV-funksjonene kraftig oppdatert. Grensesnittet skal være langt renere, og nå kommer også det i full HD.

Samsung er også best på TV-apper, og også her kommer utvalget til å øke kraftig. TV-ene vil også bli solgt med langt flere forhåndsinstallerte apper enn tidligere, og blant annet vil du nå kunne spille Angry Birds direkte på TV-en, og ja; det er gratis…

Glem heller ikke at du her kan kaste fjernkontrollen, TV-en kan nemlig styres ved å snakke og gestikulere til den.

Se video fra presentasjonen her:

9000-serien: Samsung OLED-TV kommer høsten 2012

I likhet med LGs alternativ er den på 55-tommer, og prisen er foreløpig ikke satt. Dette blir imidlertid ingen billig-TV, om du skulle være i tvil.

I likhet med nesten alle de store Samsung-modellene for 2012 har selvsagt også OLED TV-en 3D-funksjon. Samsung skryter videre av opptil 40 prosent bedre fargegjengivelse, og vi gleder oss til å teste denne selv. Merk deg at de to konkurrentene har valgt litt ulik OLED-teknologi i bunn, og vi kommer tilbake med en dybdeartikkel om dette de neste dagene.

Samsung OLED-TV-er er enda lettere og tynnere enn LED-TV-ene, og 55 tommeren i 9-serien veier kun 12 kilo, noe som er tre fjerdedeler av tilsvarende LED-TV. Panelet er bare 1,6 millimeter tykt, og hele TV-en har en total tykkelse på 7,6 millimeter. Det er faktisk tynnere enn mobilen Galaxy SII.

Imponerende, men vi noterer likevel at LG her faktisk skryter av enda lavere vekt og dybde på sin OLED-TV.

En skrytevideo av vidunderet får du her:

Alle nyhetene fra CES-messen får du her!