Du navigerer enkelt via fjernkontrollen, og trykker OK når du har funnet noe du vil se på. Foto: Per Ervland
Du navigerer enkelt via fjernkontrollen, og trykker OK når du har funnet noe du vil se på. Foto: Per ErvlandVis mer

Samsung tar grep

Første trinn i 3D-krigen er i gang, men når kommer trinn to?

Allerede på pre IFA-lanseringen i april avslørte vi at Samsung skal ta to grep for å vinne TV-krigen i 2011: A) Å tilby mer 3D-innhold og B) å kutte prisen på de aktive 3D-brillene.

Så langt har det imidlertid vært stille her til lands, men i dag kom det første tegnet på at ting begynner å skje, også for oss nordmenn.

Ny TV-app med 3D-innhold

I dag lanserte nemlig Samsung sin nye 3D-applikasjon, som blir tilgjengelig i alle deres Smart TV-modeller med 3D-funksjon, det vil i praksis si 2011-modellene.

Selv har vi prøvd den på toppmodellen D8005, som vi ga terningkast 6

Først til høsten blir applikasjonen tilrettelagt slik at den også kan brukes på Samsungs 2010-modeller med 3D-funksjon og internet@tv. Du bør også merke deg at applikasjonen dessverre ikke er tilgjengelig på TV-modeller fra andre produsenter.

Slik gjør du det

Dersom du har en slik Smart TV fra Samsung må du aktivere nettfunksjonen på TV-en, og laste ned applikasjonen som heter Explore 3D. Hos oss tok det kun et par minutter, og applikasjonen lastes altså ned på TV-en, på nøyaktig samme måte som når du laster ned en applikasjoner til din smarttelefon.

Appen er selvsagt gratis. men som vanlig må du ha 3D-briller.

Hva får du?

Hele formålet med appen er selvsagt å vise hvor bra 3D-innhold kan bli på en ny flat-TV i dag. For selv om Samsung viser til en TNS Gallup undersøkelse som viser at det er stor interesse for 3D i Norge, så er det fortsatt mange som ikke har prøvd det selv. Og tallenes tale er tydelig, i følge undersøkelsen er 44 prosent interessert i 3D, men bare 5 prosent har prøvd det selv i sin egen stue.

Artikkelen fortsetter under annonsen

At tilgjengelig innhold er viktig for å øke bruken er altså hevet over enhver tvil.

Det første du må gjøre er å starte Samsung Smart Hub, og laste ned den nye 3D-appen. Foto: Per Ervland
Deretter er det bare å starte den Foto: Per Ervland
Du navigerer enkelt via fjernkontrollen, og trykker OK når du har funnet noe du vil se på. Foto: Per Ervland
Du får informasjon om innholdet. Foto: Per Ervland
Finn fram 3D-brillene. Foto: Per Ervland
Snurr 3D-trailer. NB: Du bør ha rask nettlinje, i så fall starter innholdet raskt. Det er også mulig å hoppe 30 sekunder fram og tilbake i innholdet. Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland

I Explore 3D-appen får du derfor trailere til nye 3D-filmer (blant annet Kung Fu Panda 2), et utvalg musikkvideoer, og ikke minst noen rene dokumentarprogrammer. Litt for enhver smak altså, og Samsung lover at det skal bli mer innhold etterhvert.


Men hvor blir det av de billige aktive 3D-brillene?

Som nevnt i vår sak fra april skal også Samsung kutte prisen på sine aktive 3D-briller for å møte konkurransen fra produsentene som bruker de langt billigere passive 3D-brillene (spesielt LG & Philips).

Så langt har vi imidlertid ikke fått noen bekreftelse på når dette skjer, men vi har purret på Samsung Norge for svar, og vil selvsagt oppdatere artikkelen med informasjon om dette hvis de gir oss en dato.

Alle TV-testene til DinSide får du her!