I 2013 skal enkelte av Samsungs TV-modell få doble TV-tunere.  Foto: Bjørn Eirik Loftås
I 2013 skal enkelte av Samsungs TV-modell få doble TV-tunere. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Samsung med to TV-tunere

Og det kan være gode nyheter for deg som er lei av å ha en ekstra boks i stua.

At dagens TV-er har innebygde TV-tunere er ingen nyhet. Det har vært på plass i mange år hos de aller fleste TV-produsentene, og gjør at svært mange kan se på TV uten å gå omveien via en ekstern digital TV-tuner fra innholdsleverandøren. En annen stor fordel er at du bare får TV-ens fjernkontroll å forholde deg til.

Fra og med 2009/2010 begynte i tillegg TV-ene å få opptaksfunksjon via USB-inngangen, slik at du også kunne ta opp TV-programmene.

Snur nå

Med andre ord kunne TV-en da til en viss grad erstatte eksterne opptaksbokser, eller HD-PVR-enhetene som de ofte kalles.

Den store styrken til en ekstern HD-PVR, for eksempel Canal Digitals ADB-versjon, er imidlertid at den lar deg se på et TV-program samtidig som du tar opp fra en annen kanal.

Denne muligheten kunne nemlig ikke TV-ene gi deg, fordi de kun hadde en innebygget digitaltuner. Men nå er det altså i ferd med å snu.

Samsung med to TV-tunere

Ifølge danske Recordere har Samsung bekreftet at flere av Samsungs 2013-modeller vil få to TV-tunere.

DinSide.no venter fortsatt på bekreftelse fra Samsung Norge om hvilke modeller dette gjelder, og vil oppdatere saken når vi vet mer. Ryktene forteller også at dette skal gjelde Panasonic, også der venter vi imidlertid på endelig bekreftelse.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men kan alle bruke TV-enes innebygde TV-tunere? Nei, så enkelt er det dessverre ikke. Foreløpig er det kun de som får TV-signalene fra RiksTV eller fra Canal Digital (kabel og satelitt) som har muligheten.

Kunder hos Get, Altibox eller Viasat vil med andre ord falle utenfor.