Samsung kutter prisen på de buete Oled-TV-ene allerede før de kommer i butikk. Men en slik TV vil fortsatt gjøre et betydelig innhugg i kontantbeholdningen din. Foto: Samsung
Samsung kutter prisen på de buete Oled-TV-ene allerede før de kommer i butikk. Men en slik TV vil fortsatt gjøre et betydelig innhugg i kontantbeholdningen din. Foto: SamsungVis mer

Samsung kutter prisen på Oled-TV

Oled-TV-ene blir rimeligere enn fryktet. Men har du råd?

2013 blir Oled-TV-enes år, spådde vi i januar, men hittil ser det ikke ut til at det har tatt helt av. En årsak er at det har tatt litt tid før TV-ene har kommet på markedet, men det største hinderet er nok prisen, som kan virke avskrekkende på de aller fleste.

Når Samsung sender ut sine 55-tommers buete Oled-TV-er med såkalt "multiview" på det amerikanske markedet denne uken er det imidlertid med en langt hyggeligere pris enn først antatt. Prisen er satt ned til 15.000 til 8.999 dollar, melder Techspot.

I Norge var veiledende pris for den samme TV-en satt til cirka 90.000 kroner. En ny og lavere pris for TV-en er ikke klar ennå, men dersom Samsung kutter prisen tilsvarende i Norge, vil TV-en koste i underkant av 55.000 kroner. Det er imidlertid ikke sikkert:

– OLED kommer til å lanseres i Norden, men det er dessverre ikke mulig å si noe om prisen vil forandres fra hva den opprinnelig var i utgangspunktet, skriver Samsung Norge i en e-post til DinSide.

Ifølge selskapets administrerende direktør Joe Stinziano er selskapets gode økonomi årsaken til at de kunne kutte prisen med mer enn en tredjedel. Stinziano antar samtidig at de som har mer enn nok å rutte med fortsatt vil gå for TV-er med 4K-oppløsning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle våre TV-tester

Genial nyet

De 55 tommer store Oled-TVene til LG og Samsung skulle opprinnelig lanseres i 2012, men ble som de fleste nå har fått med seg utsatt til i år på grunn av produksjonsproblemer. Ankomsten ble så varslet lansert i Norge før sommeren, men har ennå ikke kommet til butikk.

– Herrejemeni for en bildekvalitet. Det er så bra at det nesten overgår virkeligheten, og det mest spennende her er at det gjelder nesten fra hvilken som helst vinkel du sitter eller står foran TV-en, sa DinSides dataredaktør Bjørn Eirik Loftås etter å ha tatt TV-ene i nærmere øyesyn på CES-messen i Las Vegas i januar.

Oled-TV-ens Multi-View-funksjon er kanskje den viktigste på Samsungs TV. I hovedtrekk er det en funksjon som gjør det mulig for to personer med 3D-briller å se forskjellige programmer samtidig - på samme TV. LG og Philips har lignende funksjoner som de kaller Dual Gaming, men disse fungerer kun når man spiller konsollspill, som navnet kanskje røper.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland
NÅ STARTER DET: Europas største elektronikkmesse går straks av stabelen. Men hva kommer Samsung og de andre elektronikkgigantene til å lansere? Foto: Per Ervland

Se store bilder av Samsungs Oled og Multi View her:

... og her kan du se en video.

Merk: Det er ikke lett å gjenskape funksjonen på bilder og video. Flimringen du ser i videoen er altså ikke noe du legger merke til i praksis.