Samsung hevder å ha løst fjernkontroll-problemet

Lanserte en rekke nye TV-er og innovative løsninger under årets CES-messe i Las Vegas.

<B>EN KONTROLL ER NOK</B>: Samsungs nye TV-er gjenkjenner tilkoblet utstyr og programmerer fjernkontrollen automatisk. Dermed kan du klare deg med kun én fjernkontroll. Her demonstreres løsningen av nestsjef i Samsung Electronics, WonJin Lee (t.v) og VP User Experience i selskapet, Chris Turkstra. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
EN KONTROLL ER NOK: Samsungs nye TV-er gjenkjenner tilkoblet utstyr og programmerer fjernkontrollen automatisk. Dermed kan du klare deg med kun én fjernkontroll. Her demonstreres løsningen av nestsjef i Samsung Electronics, WonJin Lee (t.v) og VP User Experience i selskapet, Chris Turkstra. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAS VEGAS: Samsung har nettopp vist fram noen av sine viktigste nyheter for 2016, deriblant en ny serie 4K-TVer. TV-ene kommer i størrelser mellom 49 og 88 tommer, samtlige med 4K-oppløsning, og såkalt SUHD-paneler.

Felles for TV-ene er at de lover enda dypere kontrast og bedre fargegjengivelse enn på tidligere modeller, men de inneholder noen andre nyheter som kanskje er vel så viktige å få med seg.

Disse nyhetene dreier seg mer om brukeropplevelsen enn om bildeopplevelsen. Særlig inntoget av apper på TV-en har gjort brukeropplevelsen litt for komplisert for mange, mener Samsung.

Nestsjef for Samsungs USA-avdeling, Joe Stinziano, viser frem to av selskapets nye SUHD-modeller. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Nestsjef for Samsungs USA-avdeling, Joe Stinziano, viser frem to av selskapets nye SUHD-modeller. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Les også: LG klare med sin første 8K-TV

Apper blir som TV-kanaler

For det første skal den nye Smart Hub-menyen viske bort skillet mellom konvensjonell TV, TV-apper og tilkoblede enheter.

- Måten vi ser på TV på er i endring, og med den nye Smart Hub er det innholdet som er i fokus, uavhengig om det kommer fra kanallisten, fra apper eller eksternt utstyr, sier Chris Turkstra, VP User Experience i Samsung.

- Vi vil at det skal være like enkelt å bla mellom kildene som det er å bytte TV-kanal, og det mener vi at vi nå har fått til, sier han.

I praksis betyr dette at du kan organisere Smart Hub til å inneholde favoritt-kanaler, inn-enheter og apper i skjønn forening. Når du markerer en av dem, vil innholdet forhåndsvises på skjermen - uansett kilde. Løsningen vil også omfatte spill.

Innholdet i valgt app eller TV-kanal forhåndsvises øverst på skjermen. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Innholdet i valgt app eller TV-kanal forhåndsvises øverst på skjermen. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


En fjernkontroll skal være nok

For det andre lover Samsung at du endelig skal kunne klare deg med kun én fjernkontroll. De nye TV-ene vil nemlig gjenkjenne utstyr som er tilkoblet, og så vil fjernkontrollen laste ned riktig instruksjonssett og programmeres til å støtte dette automatisk. Velger du for eksempel Xbox One fra Smart Hub, vil fjernkontrollen automatisk settes i modus for å styre denne.

Løsningen skal fungere mot det aller meste av aktuelt utstyr fra både Samsung og konkurrentene, lover selskapet.

(Se bilde øverst i saken)

TV-en som kontrollpanel for Tingenes internett

Samsungs USA-sjef Tim Baxter viser frem USB-pluggen som kommer gratis med alle SUHD-modellene i år. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS
Samsungs USA-sjef Tim Baxter viser frem USB-pluggen som kommer gratis med alle SUHD-modellene i år. Foto: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer


Den tredje nyheten er at samtlige som kjøper en SUHD-TV fra 2016-kolleksjonen, vil få med en gratis Tingenes internett-adapter som kan plugges i TV-ens USB-port. Når denne «SmartThings Extend» er på plass, vil man kunne styre mer enn 200 kompatible dingser og apparater via TV-skjermen, lover Samsung.

OPPDATERT: Vi har nettopp fått vite at det ikke er sikkert SmartThings Extend vil bli gratis i det nordiske markedet.

Vi er tilstede i Las Vegas, og kommer tilbake med flere opplysninger om modeller, priser og tilgjengelighet når vi har fått alle detaljene.

Flere ferske saker fra årets CES-messe i Las Vegas