Samsung Evolution Kit

I løpet av ett år vil Smart-TV-funksjonene i TV-en din være utdatert. Men er et oppgraderingskit svaret?

I hånden holder hun oppgraderingskittet. Foto: Produktbilde Samsung
I hånden holder hun oppgraderingskittet. Foto: Produktbilde Samsung Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den bitre sannhet for alle som kjøper seg ny TV, er at de avanserte Smart-TV-funksjonene som er innebygget vil være gammeldagse i løpet av svært kort tid. Dette skyldes ganske enkelt at TV-ens software enten ikke lar seg oppdatere, eller at TV-produsenten og innholdsleverandøren ikke klarer å bli enige om hvem som skal betale for oppgraderingen.

Og at dette er et reelt problem fikk vi et svært godt eksempel på da Netflix kom til Norge i høst. Der var det nemlig kun eierne av 2012-modeller som kunne bruke Netflix-appen, mens det var ren bingo om eierne av en TV fra 2010 eller 2011 fikk tilgang.

Det kan du lese mer om her: Smart-TVen din er dum

Flere alternativer

Det finnes riktignok andre løsninger for deg som vil ha ny Smart-TV-funksjonalitet på en eldre TV:

  • En ting er at nye Blu-ray spillere idag også gir deg disse funksjonene, og siden det er langt rimeligere å bytte Blu-ray spiller enn å bytte TV, kan det være verdt å tenke på.
  • I tillegg har flere aktører, blant annet LG (med sin SP820N i 2012), solgt en separat Smart-TV boks. Dette er rett og slett en liten ekstern enhet som gir deg med en eldre TV den samme smart-funksjonaliteten som 2012-TVene har.
Og det er altså det siste alternativet Samsung nå har bygget videre på.

Samsung Evolution Kit

I likhet med LGs alternativ er også dette en separat boks som gir deg siste versjon av Smart-TV-løsningen deres. Det som skiller er imidlertid at den er laget for å festes bak på Samsungs egne TV-er fra 2012.

Det siste er altså verdt å få med seg, fordi den dermed kun kan brukes av deg som allerede har en Samsung TV fra i fjor, og som vil at den skal være framtidssikret i 2013. Såvidt vi vet gjelder dette modellene ES8000, ES7500 og E8000.

Tanken er altså at du dermed enkelt kan bytte til en ny og oppdatert Smart-TV-enhet når 2013-modellene lanseres. Med på kjøpet skal du også få stemme og bevegelses-styring.

Samsung har dessverre ikke gitt noe særlig mer informasjon foreløpig, men vi vil oppdatere hvilke muligheter som kommer når det blir klart.

Men er det egentlig det beste alternativet?

For deg som allerede har eller vurderer å kjøpe en Samsung-TV fra 2012, er dette en god nyhet.

Vår klare oppfordring er likevel at en TVs SmartTV-funksjoner aldri bør være avgjørende for hvilken modell du skal kjøpe. En TV bør du ganske enkelt velge på grunn av bildekvalitet, design og pris.

Er det fancy nettfunksjoner du er interessert i, bør du heller kjøpe deg en ren mediespiller, for eksempel en Apple TV eller Western Digital WD TV Live G3, eller lignende. Et enda bedre valg for deg som vil ha flere muligheter i stua er selvsagt å koble din PC eller Mac direkte til TV-en.

Kilde: Samsung