Samsung ES8005 har fått viktig oppdatering

Og med den på plass skal finessene på koreanernes toppmodeller i 7000- og 8000-serien virke langt bedre.

ES8005 er den beste LED-TVen til Samsung i år. Nå har den også fått en oppdatering som skal gjøre at finessene virker bedre enn da vi testet den.  Foto: Produktbilde
ES8005 er den beste LED-TVen til Samsung i år. Nå har den også fått en oppdatering som skal gjøre at finessene virker bedre enn da vi testet den. Foto: Produktbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ES8005 er årets beste LED-TV fra Samsung, og det er på innsiden de virkelig store nyhetene har skjedd: Her kan du nemlig styre TV-en med tale- og bevegelsesstyring.

Så langt så bra. Dessverre var vi ikke like imponert over hvordan de nye finessene fungerte i vår test av Samsung UE55ES8005, og kritiserte blant annet at TV-en ikke forstod norsk.

Da visste vi imidlertid ikke at Samsung Norge jobbet med en stor oppdatering som skulle endre dette.

Her kan du se hvordan det gikk da vi testet TV-en med den gamle programvaren:

Smart-TV på norsk

– Vi satt faktisk på vårt kontor og jobbet med den norske versjonen da dere i DinSide publiserte testen, sier Paal Anders Jansen fra Samsung Norge. Problemet vårt var at vi ikke kunne gå ut med det vi visste før vi var sikre på at den nye softwaren ble helt ferdig.

– Men nå er det altså klart, og oppdateringen - som allerede er tilgjengelig for alle eiere av en 2012-modell Samsung Smart-TV i 7- eller 8000-serien, inneholder mye å glede seg over.

Dette er nytt:

  • Endelig kan du snakke norsk. Mens vi måtte si Hi TV - Power On for å slå på TV-en, kan du altså nå bruke norske ord.

    Legg merke til at DinSide ikke har fått testet endringen i praksis, da vi har levert tilbake vårt testeksemplar. Men at det er lettere å snakke norsk enn å snakke Samsung-engelsk til TV-en, vil vi anse som svært sannsynlig. Samsung Norge sier også at de har jobbet med å få TV-en til å forstå de ulike norske dialektene, og det håper vi stemmer.

  • Raskere Smart-TV. TV-ens innebygde kamera bruker nå ansiktsgjenkjenning, slik at du både enkelt og mye raskere enn tidligere logger inn på SmartHub og din personlige app-konto. I følge Samsung Norge har oppstartshastigheten for både SmartHub og applikasjoner blitt 50 prosent raskere enn da vi testet TV-en.
  • Still inn nøyaktig volum. – I stedet for å si volum opp flere ganger, kan du nå i stedet si volum 12, og lyden stiller seg deretter, sier Paal Anders Jansen.

    Akkurat dette fungerte forsåvidt på den versjonen DinSide testet også (bortsett fra at vi måtte prate engelsk), men treffsikkerheten skal altså ha blitt forbedret.

Tror dette er fremtiden

– Vi håper folk liker oppdateringen, sier Jansen.

– Stemme- og bevegelsestyring høres kanskje ut som science fiction for mange, men vi tror altså at dette er fremtiden innen TV-teknologi. Men selvfølgelig, TV-en kan også styres med tradisjonell fjernkontroll – hvis du ikke foretrekker å bruke nettbrettet eller mobilen din som fjernkontroll. Bortimot alt er mulig med Smart-TV, avslutter Paal Anders Jansen i Samsung til DinSide.no.

Har du prøvd den nye softwaren på din Samsung TV? Da håper vi du vil dele dine erfaringer med oss i debatten under!